Diàlegs i consells sectorials per decidir com ha de ser Sant Feliu amb les vies soterrades

El procés participatiu del soterrament ha engegat aquest mes una dotzena d'activitats per recollir propostes de la ciutadania

Octubre va ser el mes dels itineraris participatius i ara arriba el moment de diàlegs temàtics en diferents punts de la ciutat. La segona fase del procés participatiu per decidir com ha de ser Sant Feliu un cop s'hagin soterrat les vies ha arrencat mes i s'allarga fins a mitjan desembre. Tot plegat dinamitzat la cooperativa Raons Públiques que recollirarà les diferents inquietuds i demandes ciutadanes perquè es puguin incloure com a requeriments que s'incorporaran al plec de condicions del concurs internacional d'idees per a la transformació urbana de Sant Feliu. Una altra manera de fer aportacions a títol individual és a través de l'eina Decidim, on també es pot fer un seguiment de les fases del procés participatiu.

Diàlegs sobre model de ciutat, espai públic i edificis

S'han plantejat tres eixos temàtics per debatre en diàlegs amb la ciutadania: cadascun es farà tres vegades en tres espais diferents de la ciutat per facillitar la participació: Centre Cívic Les Tovalloles, Casal de Joves i Centre Cívic Mas Lluí. Seran en format taller amb dinàmiques de treball per fer propostes col·lectives. El punt de partida seran les aportacions individuals recollides en les activitats anteriors i a partir d'aquí es faran aquestes propostes col·lectives, que passaran a la fase de validació pels requisits que es faran al concurs internacional. En cada diàleg hi haurà equips tècnics especialistes en els temes i les aportacions de la ciutadania.

Un dels diàlegs tracta sobre el model de ciutat que es vol, així com elements d'identitat i de memòria que han d'estar presents en el nou espai. És a dir, quines característiques ha de tenir el Sant Feliu del futur o quina relació ha de tenir amb el Llobregat i Collserola. Un altre dels diàlegs se centra en l'espai públic: usos i mobilitat. En aquest cas es plantejaran les prioritats que es volen donar als vianants, aparcament, necessitats de la ciutadania, tipus de carrer, etc. I en l'últim diàleg es parlarà dels edificis: equipaments, habitatge i activitats econòmiques. 

Les sessions són obertes a tothom, es faran diferents dies en horari de 18.30h a 20.30h en diferents dates entre novembre i desembre. Aquesta setmana se'n fan dues: avui dimarts al Casal de Joves i dijous a Les Tovalloles. A més, aquest dimecres també té lloc un consell sectorial. El calendari complet el podeu consultar aquí.

Seguiment del procés amb l'eina Decidim

A banda d'aquestes sessions presencials, també es pot fer un seguiment del procés participatiu i aportar idees a través de la plataforma de partcipació Decidim, on es poden respondre enquestes sobre diferents qüestions vinculades amb el futur de la ciutat, consultar les diferents fases del procés o fer propostes concretes. Per participar-hi cal estar registrat. L'eina es va fer pública la setmana passada i de moment hi ha 51 persones inscrites.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat