Protecció Civil recomana evitar l'accés al gual inundable del riu Llobregat

S'ha acitvat la fase d'alerta del Pla INUNCAT per l'episodi de pluges

  • El gual està completament inundat / Oficina de Serveis Ambientals de Sant Feliu Llobregat
    El gual està completament inundat / Oficina de Serveis Ambientals de Sant Feliu Llobregat
  • Les pluges es preveueun que s'allarguin durant tot el dia / Foto: Marc Rius
    Les pluges es preveueun que s'allarguin durant tot el dia / Foto: Marc Rius

ACTUALITZACIÓ. 16h.

En les últimes hores han caigut a Sant Feliu 81,7 litres per metre quadrat, segons dades del Meteocat. A més, les previsions meteorològiques que preveuen que l'episodi de pluges intenses es mantingui durant el dia d'avui al litoral i al prelitoral. Davant d'això, la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT).

Protecció Civil recomana evitar els accessos a la llera del riu Llobregat i punts baixos com el gual inundable del riu que connecta Molins i Sant Feliu amb Sant Vicenç dels Horts perquè hi ha associat un risc d'increment del cabal del tram final del riu.

Altres recomanacions són extremar les precaucions a l'hora de circular per la xarxa viària, fer el seguiment de l'estat de les carreteres a través del telèfon d'informació ciutadana 012 i del web del Servei Català del Trànsit. En cas d'emergència trucar al telèfon 112. Si hi ha aiguats intensos, també es fan aquestes recomanacions concretes.

Mobilitat complicada
 
L'episodi de pluges també provoca complicacions a la mobilitat. A més de cues a les carreteres, el transport públic s'ha vist afectat. A Rodalies, aquesta tarda s'acumulen retards de més de trenta minuts a la R4, segons informa Renfe. Al matí, hi ha hagut retards a la R1 perquè ha caigut un arbre a la via entre Blanes i Maçanet. Això ha obligat a tallar el servei en aquest tram i oferir-ne un d'alternatiu i també ha provocat retards a tota la línia, que passa per Sant Feliu. A aquesta hora la circulació ja s'ha restablert. També al migdia hi ha hagut retards en la R4, aquest migdia s'ha aturat momentàniament un tren entre Molins i Sant Feliu per acumulació d'aigua.
 
Les línies d'autobús Soler i Sauret s'han vist afectades pel trànsit intens dels dies de pluja i hi ha hagut retards durant aquest matí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat