El Seguici i Entremesos guanyen el Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat en cultura popular

Els guardons els impulsa el CECBLL i es van lliurar divendres passat a l'Ateneu de Sant Just. El Premi Martí Dot i Maite Carranza no van guanyar

  • Daniel Duran, Núria Díez, el regidor de Cultura, Manel Martínez, i Francesc Moliner van recollir el Premi
    Daniel Duran, Núria Díez, el regidor de Cultura, Manel Martínez, i Francesc Moliner van recollir el Premi
  • Foto final dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat
    Foto final dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

El Seguici i Entremesos de la Festa de Tardor ha guanyat el Premi Pau Bertran de cultura popular als X Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat. Divendres es va celebrar la desena edició d'aquests premis, que convoca el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) de manera bianual per reconèixer persones, institucions, col·lectius i empreses del Baix Llobregat valorant-ne la creativitat, la innovació, el perfil cívic o l'aportació al desenvolupament i projecció de la comarca. Són simbòlics i honorífics i no estan remunerats.

El guardó reconeix la importància del seguici, que va néixer el 1994 i des de llavors s'ha convertit en un referent a nivell cultural a Sant Feliu. El premi el van recollir en representació de Fets, Daniel Duran, Núria Díez i Francesc Moliner, a més del regidor de Cultura, Manel Martínez. En la seva intervenció, Moliner va descriure el seguici com "la Patum del Baix Llobregat". En categoria de cultura popular també es disputaven el premi l'Esbart Olesà i l'Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí.

Aquest any també hi ha hagut dues candidatures santfeliuenques més que han estat finalistes, però sense endur-se el Premi. L'escriptora Maite Carranza i el Premi de Poesia Martí Dot competien justament en la mateixa categoria, la de literatura, però el premi va ser finalment per Ciutat en Vers, de Sant Vicenç dels Horts.

El Premi del seguici se suma als altres premis de Reconeixement Cultural que ha rebut altres anys Sant Feliu. El més recent va ser el 2016, en què Ràdio Sant Feliu va guanyar el Premi de Comunicació. Altres guardons van ser en la categoria d'Iniciativa Comarcal, la Fundació Domicilía, el 2003 i ContraBaix el 2005. En literatura,Joana Raspall el va guanyar el 2001 i, en música, Joan Josep Blay el 2003. En recerca, el Servei de Control de Mosquits va rebre un premi el 2003 i l'arxivera M. Luz Retuerta, el 2009. I dues entitats santfeliuenques han rebut el premi en la categoria de reconeixement cívic, CineBaix, el 2007 i el Casal de la Dona, el 2009.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat