Cultura, xerrades i actes reivindicatius contra la violència masclista

Del 20 al 27 de novembre s'han organitzat actes per sensibilitzar la ciutadania

El 25 de novembre és el Dia contra la violència masclista i a Sant Feliu s'han organitzat actes durant tota la setmana per lluitar contra aquesta xacra i sensibilitzar la ciutadania. Des d'aquest dimarts i fins dimarts 27 de novembre es faran una desena d'activitats reivindicatives sota el lema 'Ni una menys'. Les propostes inclouen xerrades, tallers, la lectura del manifest o la marxa conjunta amb diferents municipis del Baix Llobregat.

La regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat, Lídia Muñoz, afirma en el text de les XXVII Jornades de Tardor contra la violència masclista que "la lluita contra la violència masclista es lliura cada dia; des de les institucions, el carrer, els consells de les dones, les entitats feministes, els partits polítics i les organitzacions sindicals. I hem de continuar batallant i intensicar la nostra lluita ns que ser dona no sigui un risc. Malauradament, estem lluny d’aconseguir-ho. Les xifres parlen per si soles." 

Activitats reivindicatives durant tota la setmana

Durant aquests dies es fan activitats de tot tipus en diferents punts de la ciutat. Aquest dimarts al matí s'ha fet l'obra de teatre First Round, amb Las Fritas, al Casal de Joves, que es tornarà a fer dimecres al matí i a la tarda al mateix equipament.

També aquest dimarts a la tarda s'ha presentat el llibre 'Las cartas de Elena Francis. Una educación sentimental bajo el franquismo", d'Armand Balsebre i Rosari Fontova en un acte a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i al vespre la sala Els Pagesos ha acollit el concert 'En resistència artística per Nicaragua', amb Gaby Baca i Mafe Carrero.

Altres activitats de la setmana seran aquest dimecres, a les 19 h el Centre Cívic Les Tovalloles amb la xerrada 'Artivisme feminista a Centreamèrica', a càrrec de Magaly Castillo, Daniela Gaitán i Lizania Zelaya. I divendres a les 12 del migdia es farà la lectura del Manifest contra la Violència Masclista a la Plaça de la Vila. A més, es farà també un minut de silenci en record de les dones víctimes de la violència de gènere. I diumenge 25, Dia Internacional contra la violència vers les Dones, es farà la marxa-manifestació contra la violència masclista del Baix Llobregat. Se sortirà a les 11 des de la plaça de la Vila, per arribar a les 12.30h al parc de Torreblanca.

Finalment, dimarts que ve a les 19h es farà la conferència 'Present, passat i futur del feminisme a Sant Feliu de Llobregat', a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, per commemorar el 40è aniversari del Casal de les Dones i per tancar les XXVII Jornades de Tardor contra la Violència Masclista.

Acció de Sant Feliu Feminista

D'altra banda, des del col·lectiu Sant Feliu Feminista han fet una crida a través de Facebook per denunciar agressions masclistes viscudes a Sant Feliu amb la idea d'encartellar Sant Feliu amb experiències viscudes als carrers, places o en qualsevol lloc públic o privat "per demostrar que cap lloc està lliure de masclisme i combatre juntes el patriarcat". Des del col·lectiu demanen a tothom qui vulgui que enviï un missatge privat al Facebook de Sant Feliu Feminista compartint aquestes experiències que s'inclouran als cartells de manera anònima.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat