Oriol Sauleda, un poeta "en veu alta"

El guanyador del Premi Martí Dot va presentar ahir el poemari "El Paller" a la Biblioteca Montserrat Roig

  • El poeta Oriol Sauleda recitant 'El Paller' / Foto: Marc Rius
    El poeta Oriol Sauleda recitant 'El Paller' / Foto: Marc Rius
  • Presentació a la Biblioteca Montserrat Roig / Foto: Marc Rius
    Presentació a la Biblioteca Montserrat Roig / Foto: Marc Rius
  • La poeta Núria Martínez-Vernis va presentar Oriol Sauleda / Foto: Marc Rius
    La poeta Núria Martínez-Vernis va presentar Oriol Sauleda / Foto: Marc Rius

"L'Oriol és un home "d'en veu alta", un orador apassionat, improvisador i optimístic". Així va descriure la poeta Núria Martínez-Vernis al poeta guanyador del Premi Martí Dot 2017, Oriol Sauleda, que ahir va presentar el seu poemari 'El Paller' (Viena Edicions) a la Biblioteca Montserrat Roig. Núria Martínez-Vernis va donar pas a Oriol Sauleda fent una presentació que va ser en realitat una poesia dedicada al poeta guanyador del Martí Dot i que va servir per posar el públic en situació.

La força de la poesia dita en veu alta

Si una cosa va quedar ahir clara és la força i la passió que té la poesia dita en veu alta. Tant Núria Martínez-Vernis, primer, com Oriol Sauleda, després, recitant fragments del seu poemari van fer entrar el públic de ple en un món d'imaginari pòetic en general i a "El Paller" en particular. Així Sauleda va llegir diferents textos del poemari guanyador del Premi Martí Dot. Tot i que va advertir que estava nerviós, va quedar clar que és poeta "en veu alta" a mesura que va anar recitant fragments d'"El Paller" i feia entrar en la seva poesia amb claredat i entusiasme.

Sauleda va demostrar també ahir una varietat de registres àmplia, tant abans de començar l'acte, quan va fer un petit discurs per la megafonia de la Biblioteca convidant a la gent a sumar-se a l'acte com al final de la presentació. Núria Martínez-Vernis havia explicat que Oriol Sauleda se sabia monòlegs de Capri de memòria i, a petició del públic, en va recitar un, canviant totalment de registre i fent riure el (poc) públic que ahir es va acostar a la Biblioteca Montserrat Roig per conèixer el guanyador del premi Martí Dot.

El regidor de Cultura, Manel Martínez, va presentar també el poemari com "fresc, ple de poesia rebel i juganera" i defensant la necessitat de la poeisa contemporània "per combatre la ignorància i la grisor". Oriol Sauleda presentarà també "El Paller" aquest dijous a les 19.30h en un acte a la llibreria Calders de Barcelona, on interpretarà "una acció poètica amb diferents poetes i un músic".

Publicades les bases de la 44a edició del Premi de Poesia Martí Dot

Paral·lelament a la presentació d'El Paller, l'Ajuntament també ha convocat un any més les bases del Premi de Poesia Martí Dot, que enguany arriba a la seva 44a edició. El premi vol promoure la creació literària en català i ajudar joves poetes a donar a conèixer la seva primera obra.

La convocatòria és oberta a la participació de persones de fins a 35 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, que puguin integrar un volum d'aproximadament uns 300 versos. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia Viena Edicions, a més de garantir la participació de com a mínim dos recitals poètics organtizats per l'Ajuntament durant el 2019. Les obres es poden presentar fins el 31 de gener i el veredicte es farà públic durant la Setmana de la Poesia, que es farà del 20 de març a l'1 d'abril.

Podeu llegir l'entrevista que li hem fet aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat