El Servei d'Informació i Atenció a les Dones amplia l'assistència a fills i filles de dones en situacions vulnerables

De gener a octubre la xarxa d'intervenció en violència masclista ha atès a Sant Feliu 129 dones

  • El SIAD també atendrà fills i filles de dones en situació vulnerable / Foto: Marc Rius
    El SIAD també atendrà fills i filles de dones en situació vulnerable / Foto: Marc Rius
  • Aquest migdia s'ha llegit el manifest contra la violència masclista / Foto: Marc Rius
    Aquest migdia s'ha llegit el manifest contra la violència masclista / Foto: Marc Rius

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha ampliat l'assistència a fills i filles de dones en situacions vulnerables. Es tracta d'un servei de l'Ajuntament que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere. Ara aquest servei s'amplia per atendre també els fills i filles de dones que presentin una situació de vulnerabilitat. Amb l'ampliació del servei, s'ampliaran les hores d'atenció de les professionals i s'oferirà formació específica.

Més dones ateses al SIAD i a la xarxa d'atenció contra la violència masclista

El SIAD no només atén casos de violència sinó també dones que pateixin discriminació per qüestions laboral o necessiti assessorament. Durant 2018 aquest servei municipal ha atès 238 dones, tres més fins ara que en tot el 2017. Per accedir-hi, cal demanar cita prèvia al 93 685 80 02.

L'extensió del servei prioritza especialment els casos de dones que han patit violència masclista. La regidora de la Dona, Lídia Muñoz, ha explicat que "la tendència general és anar ampliant l'atenció no només a les dones sinó també als fills perquè la violència afecta l'entorn familiar". La regidora ha afegit també que aquesta ampliació sorgeix també arran del pacte d'Estat contra la violència masclista, que considera els fills i filles com a víctimes i "permet atendre'ls sense que hi hagi d'haver autorització paterna". Aquesta és una de les qüestions que s'ha tractat avui divendres al plenari de la xarxa contra la violència masclista, on participen totes les professionals que atenen dones que pateixen violència masclista.
 
Des del Programa municipal de les dones es continua treballant de manera transversal i pluridisciplinar amb la xarxa d'intervenció de dones amb situació de violència masclista que enguany ha atès, fins al mes d'octubre, a 129 nous casos, 2 més que en tot el 2017. Aquest augment, segons la regidora, "indiquen la tendència general que cada cop es fan més denúncies". 
 
Reclam de més recursos
 
Coincidint amb la proximitat del 25 de novembre, Dia contra la violència masclista, avui divendres també s'ha llegit a les 12 del migdia al saló de plens de l'Ajuntament el manifest unitari i institucional. Un text que reivindica que "la violència masclista entri del tot a l'agenda de país" i subratlla que "amb les lleis no n'hi ha prou, la violència s'exerceix de diferents maneres". El text també s'ha referit al cas de la Manada, que "ha sacsejat l'opinió pública i és una oportunitat per visibilitzar aquesta xacra". A més, s'han aportat dades concretes, com ara que "a tot Espanya, aquest any hi ha hagut més de 12.000 denúncies de dones i 44 han estat assassinades". El manifest reclama també més tasca de prevenció i recursos. 
 
La regidora de la Dona, Lídia Muñoz, s'ha referit també a aquesta manca de recursos per combatre la violència masclista: "no són suficients". I ha fet referència que el pacte nacional d'Estat contra la violència masclista "és una mateixa realitat: un document molt bo i esperençador, però sense recursos". I diu que "més enllà de les xifres, es tracta d'abordar la realitat amb més recursos". Així ho denunciava també Sònia Mataró, educadora social i portaveu de les treballadores del SIE Baix Llobregat, en aquesta entrevista al març.
 
Muñoz ha fet una crida a sumar-se a la marxa col·lectiva del Baix Llobregat que es farà aquest diumenge fins al Parc Torreblanca. El punt de sortida des de Sant Feliu és la Plaça de la Vila a les 11 del matí. Serà una de les activitats centrals que es fan durant aquests dies a Sant Feliu contra la violència masclista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat