Marta Duque i Carolina García guanyen els primers Premis del Concurs de Relats Breus per a Dones Joana Raspall

En aquesta edició s'han presentat 36 obres. Els guardons es van lliurar divendres passat a l'Ateneu Santfeliuenc

La 14a edició del Concurs de Relats Breus per a Dones Joana Raspall ha premiat sis treballs, tres en català i tres en castellà, dels 36 que es van presentar. Els primers premis van ser per "Parracs", de Marta Duque, i "Me llamo Teodoro" de Carolina García. Els guardons es van lliurar divendres passat en un acte a l'Ateneu Santfeliuenc.

Aquest any s'ha incrementat el nombre de relats presentats: passant dels vint de l'edició del 2017 a 36 relats, 18 en català i 18 en castellà. Des de l'organització van destacar l'alta participació i la gran qualitat de les obres presentades aquest any, moltes d'elles escrites per dones joves.

A més de Marta Duque i Carolina García, també es van lliurar dos segons i tercers premis. El segon en català va ser per Eva Pelegrí i "La jugada de la dama", i en castellà per Isabel García i "El limpiabotas". Els tercers van ser per "Punt d'encaix" de Laura Rosich" i "Julieta y Julieta", de Blanca García. Les guanyadores del primer premi van rebre 250 euros, les segones 150 i les terceres, 100.

El concurs l'organitzat el Casal de la Dona, l'Ajuntament, l'Ateneu, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) i la Generalitat. El jurat està format per l'escriptora Maite Carranza, així com per Mari Luz Morales, Esther Hachuel, Anna Isabel Argelís i Mari Luz Retuerta, ha tingut en compte que els relats utilitzin llenguatge no sexista i que no reprodueixin els estereotips masculins i femenins tradicionals.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat