Xarxa antirumors, la situació de VSF i un protocol de la Festa de Tardor: temes destacats del ple de novembre

A la sessió d'aquest dijous es debatran una desena de mocions, sobre temes com la Corona, la Constitució o els presos polítics

Després d'un ple d'octubre llarg i intens, la sessió de novembre arriba amb 25 punts, dels quals gairebé la meitat, 11 són mocions. Entre els temes que es debatran, en clau local, hi ha l'impuls de la Xarxa Antirumors, la sanitat pública o el conflicte del grup Veïns per Sant Feliu al ple municipal. En àmbit general, es tractaran mocions sobre la Corona, Ensenyament, economia solidària, el 40è aniversari de la Constitució o els presos polítics. Al ple també es presentarà un text de protocol de la Festa de Tardor i el projecte que s'ha d'elaborar de reforma de l'edifici de l'Ajuntament.

El ple serà dijous a les 19.30h al saló de sessions de l'Ajuntament i el podeu seguir en directe per streaming a la web de Fetasantfeliu, on també podeu llegir el minut a minut i a Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu.

Xarxa antirumors, la situació de VSF i sanitat, principals mocions d'àmbit local

Un dels punts que es tractaran serà la declaració institucional d'impuls de la xarxa antirumors de Sant Feliu. El propòsit d'aquesta xarxa és desmentir rumors que no tenen fonament i creen alarma social i contrarestar-ho amb informació rigorosa per evitar que aquests rumors es propaguin. Aquest dijous es plantejarà al ple la proposta d'aquesta xarxa que vol comptar amb persones que vulguin actuar com a agents anitrumors que rebran formació específica.

Una altra de les mocions d'àmbit local d'aquest ple la presenta el grup municipal Veïns per Sant Feliu, que demana que es declari nul un decret d'alcaldia de principis de novembre. Silvestre Gilaberte, portaveu de VSF, ha explicat que la moció demana que l'alcalde no faci de mediador d'un conflicte intern, entre els dos regidors de Veïns, ell mateix i Jordi Sospedra. A finals de maig aquest últim va fer públiques les desavinences amb Silvestre Gilaberte i la resta de grup i al juliol VSF, a través del Diari de Sant Feliu, van demanar a Sospedra que abandonés l'acta de regidor.

El decret d'alcaldia de novembre estableix que la representativitat del grup es reparteixi al 50% i que cada mes sigui un dels dos regidors de VSF qui opini en mitjans municipals, com el Butlletí i Ràdio Sant Feliu. Aquest decret no ha agradat a la direcció de VSF que considera que "l'alcalde no té comètència en aquest tema, reclamem que el portaveu sigui el representant del grup, i així ho contempla el ROM". A més, Silvestre Gilaberte considera que "l'alcalde no pot mediar en un conflicte intern entre un grup". Des de VSF han presentat aquesta moció un mes després que l'abstenció de Jordi Sospedra permetés aprovar els pressupostos municipals per l'any que ve.

La junta de portaveus presenta tres mocions: una d'Adhesió al Manifest Unitari Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones, una d'Adhesió al Manifest en favor dels Drets de les Persones amb Discapacitat i una altra sobre el Dia dels Drets dels Infants. D'altra banda, l'Associació de Veïns/es Roses de Llobregat presentarà al ple un Manifest per una bona sanitat pública.

Mocions polítiques sobre temes diversos i un protocol de la Festa de Tardor

Pel que fa a les mocions d'àmbit general, pràcticament tots els partits en presneten alguna sobre temes diferents. ICV-EUiA proposarà un text perquè es derogui el delicte d'injúries a la Corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans i la democràcia. El PSC en presentarà una altra per instar el Departament d'Ensenyament a aturar els treballs d'elaboració i aprovació del Decret de menjadors. D'altra banda, ERC planteja una moció d'adhesió a la xarxa de municipis per l'economia social i solidària. I Ciutadans i PP en presenten una de conjunta per commemorar el 40è aniversari de la Constitució Espanyola. Finalment, el PDeCAT en presenta dues: una per garantir l'assistència sanitària pública gratuïta per a tothom i una a favor de l'absolució dels presos polítics.

Més enllà de les mocions, al ple d'aquest dijous també es portarà el projecte que s'ha d'elaborar de reforma de l'edifici de l'Ajuntament i el text articulat del "Protocol de la Festa de Tardor". Podeu consultar l'ordre del dia complet a l'arxiu adjunt.

Comentaris

Oleguer Sant Feliu de Llobregat
2.

Emilianooooooo, que se't veu el llautóooooooo!!!

  • 4
  • 7
Emiliano Can Ricart
1.

Vinga, ràpid amb la creació de la Xarxa Antirrumors! S'ha de blanquejar la inseguretat a Sant Feliu i anar dient que tot va bé, o a les eleccions us fotràn fora!

Xarxa Propagandista, s'hauria de dir...

  • 14
  • 14

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat