En Comú Podem treu pit dels pressupostos generals de l'Estat en un acte a Sant Feliu

El diputat Joan Mena va assegurar dissabte en un acte a la Plaça de La Salut que “aquests pressupostos són els de les mobilitzacions”

Falta just mig any per les eleccions municipals i a Sant Feliu es comencen a escalfar motors de precampanya. Aquest dissabte al migdia va ser En Comú Podem que va fer un acte a la Plaça de la Salut amb Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés d’En Comú Podem, acompanyat de Lídia Muñoz, regidora d'ICV-EUiA i candidata d'En Comú Podem a Sant Feliu a les propers municipals. Es tractava d'un acte per parlar dels pressupostos generals de l'Estat, a partir de l'acord al qual el partit ha arribat amb el govern espanyol i que En Comú Podem està presentant en actes arreu de Catalunya.

A l'acte s'hi van acostar una trentena de persones del partit que, asseguts en mitja circumferència, van escoltar els parlaments d'ambdós polítics col·locats davant d’unes caixes de cartó amb missatges reivindicatius. Tant Lídia Muñoz com Joan Mena van insistir en la vessant social dels pressupostos.

Lídia Muñoz: “són els pressupostos més socials que hi ha hagut mai a l'Estat”

La candidata d'ICV-EUiA a les properes eleccions, Lídia Muñoz, va afirmar que “són els més socials que hi ha hagut mai a l’Estat” i va asseguar que si s'aproven “suposaran una injecció de 2.200 milions pels catalans i catalanes”. En aquest sentit, va criticar durament la gestió de la Generalitat en temes socials els últims vuit anys, en relació a la gestió amb l'Ajuntament assegurant que “cada cop que l’Ajuntament de Sant Feliu picava la porta de la Generalitat en matèria de sanitat, educació o serveis socials, la resposta era sempre la mateixa: no hi ha diners”.

En aquesta mateixa línia, Muñoz va explicar que “fa uns anys la Generalitat pagava un terç de les escoles bressol, actualment paga 0€. L’Ajuntament ha ampliat l’oferta de places i ha creat la tarifació social”. I també va fer referència a la sanitat, amb el tancament de les urgències nocturnes i a l'habitatge, defensant que “l’habitatge no pot ser un bé especulatiu on les immobiliàries marquin els preus”.

D'altra banda, també va parlar de la situació actual a Catalunya citant el conflicte polític dels presos politics però afirmant que “la ciutadania no ha de pagar aquesta situació”.

Joan Mena: “amb aquests pressupostos es poden enterrar les polítiques del PP”

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena va centrar el seu discurs en els pressupostos, afirmant que “s’assemblen al moment en què amb força i valentia vam fer fora Rajoy de la Moncloa” i va assegurar que “amb aquests pressupostos es poden enterrar les polítiques del PP”. En el seu discurs, va treure pit de “cinc íntems inamovibles” pels 'comuns' en aquests pressupostos.

El primer punt és en polítiques d’habitatge: “volem que els Ajuntaments catalans marquin el preu màxim per habitatges per tal de posar fi a les polítiques especulatives que expulsen a la gent de les seves cases”. La segona condició se centra en les universitats, amb l’eliminació de les taxes, que Catalunya té les més altes de tota Espanya afirmant que aquestes taxes “fan fora a la classe obrera de les universitats”. Un altre punt és el de les polítiques de dependència, que els 'comuns' volen incrementar les inversions en un 40%. També demanen l'increment “de campanyes de sensibilització en violència masclista per reduir el número de persones afectades”. I finalment, proposen baixar els preus del transport públic perquè “encara hi ha gent que no pot comparar-se el bitllet de transport per anar a treballar”.

El “motor” de les mobilitzacions i l'objectiu de fer “una Catalunya més social”

En l'acte, Mena va lloar el Baix Llobregat, com a “motor de mobilitzacions” i va agraïr la dels pensionistes, les feministes i també les universitàries afirmant que “el camí per guanyar drets és el camí de la mobilització”. El diputat va insistir en l'objectiu d'En Comú Podem de “fer una Catalunya més social”, amb exemples com l'increment de l'IRPF en les rendes de més de 130.000 euros l'any.

D'altra banda, va parlar també de la negativa del PSOE a incloure dues propostes per aquests pressupostos: com la de la referent a la llei mordassa, moment en què la plaça va aplaudir en solidaritat amb l’humorista Dani Mateo, mentre Mena afrimava que “no pot ser que la justícia espanyola faci declarar a persones que fan humor” va protestà Joan Mena. L’altra proposta que no ha prosperat és la derogació de la reforma laboral que, segons Mena, “amb aquesta reforma del PP i el PSOE es va obrir la porta a la crisi i la precarietat laboral”.

Per tancar l’acte Joan Mena també es va referir a la situació política de Catalunya i va criticar els partits independentistes que no volen votar a favor d’aquest pressupostos dient que “no és incompatible treballar la sortida de la presó dels politics catalans amb més diners a les butxaques dels catalans”.

Un cop finalitzat els parlaments, es va fer un petit aperitiu on Lidia Muñoz i Joan Mena van poder parlar més personalment amb els veïns i veïnes que es van acostar a l’acte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat