L'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra torna a Sant Feliu

La mostra es podrà visitar del 14 al 23 de desembre al Centre Cívic Les Tovalloles

Al setembre es va poder veure a l'Ateneu Santfeliuenc i ara es podrà visitar durant 9 dies al Centre Cívic Les Tovalloles. Es tracte de l'exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, de Santiago Sierra: 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats de 74 presos polítics de posicions molt diverses.

L'obra vol fer visible l’existència de presos polítics a l'Espanya actual que han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Entre els retrats pixelats de la mostra, hi apareixen Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, els joves d’Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin i simpatitzants del 15-M que van formar part de piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012. Santiago Sierra ha exposat arreu del món i és especialment conegut dins el món de l’art polític pel seu treball de denúncia del capitalisme, l’explotació o el mercat laboral.

L’exposició va causar polèmica a principis d'any, perquè s'havia de presentar a la Fira Arco de Madrid, però finalment es va censurar i no es va poder exposar a la prestigiosa fira d'art. Davant d'això, l’empresari Tatxo Benet va comprar-la i la va estrenar al Museu de Lleida. On tampoc es va poder exposar va ser al Parlament Europeu, que la va censurar per "possibles reaccions adverses" i perquè podia "interferir" en l'activitat del Parlament. Al juny es va exposar al CCCB de Barcelona i s'ha exposat en diferents municipis. Al setembre es va poder veure a l'Ateneu Santfeliuenc de la mà d’Òmnium Cultural i ara torna al Centre Cívic Les Tovalloles.

La inauguració serà aquest divendres, a les 18.30h i s'oferirà una xocolatada. La mostra es podrà visitar al vestíbul de l'equipament en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 21.30 h, i diumenges, de 10 a 13.30h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat