L'e-Bicibox, el 'Bicing' de bicicleta elèctrica del Baix Llobregat

El servei de bicicleta pública compartida connectarà 12 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Començarà a funcionar al gener

El servei E-Bicibox començarà a funcionar a partir del gener. Es tracta d'una proposta de bicicleta pública compartida connectat amb una dotzena de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la majoria del Baix Llobregat a més de L'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès. L'AMB va presentar la proposta al setembre i ara s'estan instal·lant els mòduls e-Bicibox d'aquest nou sistema de bicicletes elèctriques compartides, que s'ubicaran en mòduls tancats.

Sant Feliu és un dels municipis de la comarca on s'implantarà aquest servei, que es mou a mig camí entre el servei Bicing de Barcelona i els aparcaments Bicibox. A la capital del Baix Llobregat inicialment s'ubicaran dos mòduls d'estacionaments a la ciutat: una a l'estació de Renfe, davant del parc Nadal, i l'altre al carrer Laureà Miró, davant el centre comercial Sant Feliu Parc.

La fase de proves començarà el gener, amb 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit repartides en 12 municipis. Després d'això, l'AMB preveu ampliar el servei en funció de la demanda i arribar a cobrir tots els municipis metropolitans.

Un abonament de 30 euros l'any i una tarifa segons les franges d'ús

Per fer servir les bicicletes elèctriques d'us compartit caldrà pagar una quota anual de 30 euros i una tarifa segons les franges temporals d'ús. Per exemple, durant les primeres cinc hores, per cada 30 minuts o fracció es pagaran 50 cèntims, i a partir de cinc hores, el preu per una hora serà de 2 euros.

Per donar-se d'alta del servei s'ha de fer a través del web de Bicibox: a partir d'aquí cadascú disposarà d'una targeta amb la qual podrà utilitzar una bicicleta d'ús compartit del servei E-Bicibox i estacionar-la en una de les places d'estacionament E-Bicibox. Són mòduls tancats que inclouran 300 bicicletes i 630 places per garantir que es pugui aparcar. És a dir, a cada mòdul s'hi preveuen 6-7 places amb bicicletes elèctriques i 7-8 de buides per a les que es retornin.

L'horari serà de 7 del matí a 12 de la nit els 365 dis de l'any, un horari que també s'anirà adaptant en funció de la demanda i l'ús que es faci del servei. A més de Sant Feliu, els primers municipis on funcionarà seran Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, L’Hospitalet, El Prat, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. Els desplaçaments poden ser urbans o interurbans.

Un 'Bicing' metropolità després de l'experiència del Bicibox

No és la primera vegada que s'intenta implantar un model de bicicletes públiques compartides al Baix Llobregat. El 2009, dos anys després que s'implantés el Bicing a Barcelona, l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) va plantejar tirar endavant un servei de lloguer de bicicletes al Baix Llobregat i a L'Hospitalet que volia ser el màxim de compatible amb el Bicing de Barcelona, un servei que no va acabar de funcionar mai. 

L'alternativa que es va plantejar va ser el Bicibox, un aparcament segur de bicicletes que va començar a funcionar el juliol del 2011 i a Sant Feliu el 2012. El servei que ha arrencat molt lentament i que, segons les dades del gener d'aquest any, compta amb més de 10.000 usuaris arreu de la comarca. A partir d'aquest sistema, l'AMB crea E-Bicibox, de bicicleta pública compartida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat