L'última fase del procés participatiu del soterrament proposa tres enquestes online

Fins al 8 de gener es poden respondre tres qüestionaris centrats en l'espai públic, els edifcis i la identitat de Sant Feliu

Al gener farà un any que el ministre de Foment va anunciar calendari i inversió per les obres del soterrament de les vies del tren a Sant Feliu. Aquest any s'han dut a terme els tràmits necessaris per actualitzar el projecte del 2010 i, malgrat el canvi de govern espanyol, el procés manté els passos previstos. A finals de novembre el ministre de Foment va assegurar que a principis de l'any que ve s'aprovaria l'actualització del projecte i la previsió continua sent que les obres comencin a finals del 2019. A tot això, l'Ajuntament ha impulsat aquest any un procés de participació ciutadana per decidir què es farà a la superfície que quedi alliberada per les vies del tren.

La cooperativa Raons Públiques especialitzada en participació dinamitza aquest procés des del setembre per recollir les opinions de la ciutadania a través d'itineraris, tallers i xerrades, que s'han fet d'octubre a desembre. L'última fase del procés es gestiona de manera online, amb l'eina Decidim, on també es pot fer un seguiment de les fases del procés participatiu.

Tres enquestes temàtiques

A data d'avui a la web s'hi han inscrit 238 persones i s'han fet 78 propostes concretes. Tant aquestes com les inquietuds que s'han recollit a través dels tallers, itineraris i les sortides del punt d'interacció mòbil s'incorporaran com a requeriments al plec de condicions del concurs internacional d'idees per a la transformació urbana de Sant Feliu. Tot i això, també hi ha alguns "imponderables", com que el pas del TramBaix o que l'edifici de l'estació s'haurà d'enderrocar.

L'última fase del procés es fa a través de tres enquestes online, que es poden respondre a la web Decidim. Cada enquesta se centra en un bloc temàtic diferent: un sobre espai públic, usos i mobilitat, un altre dedicat a edificis i un més sobre la identitat del nou Sant Feliu. Per respondre-les cal registrar-se a la web Decidim i hi ha temps per fer-ho fins el 8 de gener.

Comentaris

Carlos Sant Feliu de Llobregat
4.
Es una verdadera pena, que ante el proyecto más ambicioso e ilusionador que debe afrontar esta ciudad en muchísimo tiempo, al frente del ayuntamiento haya un gobierno que no está a la altura y parece que además le preocupa bien, qeu su proceso participativo se convierta en un fracaso mayúsculo.

Es una pena que tal proceso participativo se haya gestado por el gobierno pensando más en la próximas elecciones, que en atender a las necesidades, ilusiones e imaginario del Sant Feliu del futuro y sus gentes...

Pena.... penita.... penaaaa!!
  • 14
  • 0
Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
3.
Bona tarda.

De procesos participativos auspiciados por ICV sabemos bastante en la Plaça Francesc Macià. Se nos convocó a los vecinos a votar, votamos y decidimos… para luego comprobar cómo aquello que dimos por bueno para Sant Feliu de Llobregat no pareció serlo tanto para ICV.

Obviaron nuestro voto y encargaron a un arquitecto (que admitió no haber sido informado del resultado del Proceso Participativo) un proyecto de casi un millón de euros que era (y es), de facto, una ampliación de negocios particulares en detrimento de la seguridad, la convivencia y el voto expresado por los vecinos.

De la chanza e incomprensión que genera la obra dan buena cuenta los ciudadanos de Sant Feliu que se acercan a la plaza a echarse unas risas o a vocear su pasmo a cualquier residente que tenga a bien de dejarse ver.

Espero me permitan la Sra. Lidia Muñoz, candidata a alcaldesa por ICV, y el Sr. Jordi San José, alcalde en ejercicio, trasladarles de nuevo dos preguntas:

- ¿Tendremos finalmente acceso al informe de seguridad de la plaza?

- ¿Por qué motivo ningunearon el sentido de nuestro voto, si apostamos de manera unánime en el Proceso, y dando la cara, por convertir la plaza en un gran parque infantil?

Saludos cordiales,
Dani
  • 25
  • 1
Javier Falguera
2.

Es increible como se pueden poner trabas a algo incluso usando algo tan moderno y transparante como Internet. Con lo facil q es llegar a todo dios usando Facebook o Twitter, te hacen registrarte en una web. Menos de 300 personas hay allí registradas...

No sé que le pagan a la enpresa Raons Publiques para asesorar en procesos participativos, pero espero que sea barato...

  • 22
  • 0
PARTICIPACIÓ DIFICIL sangt feliu
1.

Un altre cop, observem com l'Ajuntament, en un lloable intent d'afavorir la participació, cau en la burocràcia i l'administrativització de les noves tecnologies. Unes noves tecnologies que no haurien de demanar email, nom, cognoms, DNI, telèfon, antecedents penals, i grup sanguini... per a poder fer propostes sobre el soterrament.

Això és l'Administració Pública: burocràcia i administrativització.

Desprès es queixen quan la gent no participa...

  • 34
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat