L'escriptora Maite Carranza guanya el premi de novel·la juvenil Joaquim Ruyra

La santfeliuenca va rebre el guardó divendres en la Nit de Santa Llúcia per 'L'alè del drac'

  • L'escriptora santfeliuenca Maite Carranza ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra 2018 / Foto: web Maite Carranza
    L'escriptora santfeliuenca Maite Carranza ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra 2018 / Foto: web Maite Carranza
  • Guanyadors i guanyadores de la Nit de Santa Llúcia 2018 / Foto: Òmnium Cultural
    Guanyadors i guanyadores de la Nit de Santa Llúcia 2018 / Foto: Òmnium Cultural

Nou premi per a l'escriptora santfeliuenca Maite Carranza, que divendres va rebre el premi de novel·la juvenil Joaquim Ruyra en la 68a edició de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium, una de les cites més destacades de les lletres catalanes.

Maite Carranza va guanyar el 45è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil amb L'alè del drac, una novel·la de misteri que té com a protagonista un jove Antoni Gaudí quan tenia 16 anys i vivia a Reus en una història li serveix per a explicar d’on li prové la bogeria creativa. L'obra va impactar el jurat, que va valorar-ne la combinació de misteri, feminisme i crònica històrica.

L'escriptora santfeliuenca va dedicar el premi als seus companys d'escriptura "que habitualment treballen resignadament. I escriuen per joves i nens, perquè creuen que ells són el nostre futur." L'alè del drac sortirà publicat el 6 de març amb l'editorial La Galera.

Una escriptora molt premiada

No és la primera vegada que Carranza guanya el Premi Joaquim Ruyra; ja va rebre aquest guardó fa gairebé 30 anys, el 1989 amb La nit dels arutams. A més, aquest any està sent especialment positiu per l'escriptora santfeliuenca, que també ha guanyat el Premi Crítica Serra d'Or Juvenil de 2018 per la novel·la Una bala per al record

En els últims anys, l'escriptora ha guanyat diversos reconeixements, com el Premi Vaixell de Vapor 2016, el Premi Fada 2015 o el Fernández Chico de Literatura Juvenil 2014

El nou Casal de Joves, inaugurat a l'octubre, li ha posat el seu nom a la sala d'estudi per reconèixer l'escriptora santfelieunca.

Jordi Cabré i Carles Rebassa, guanyadors de novel·la i poesia 

Els altres guanyadors de la Nit de Santa Llúcia van ser Jordi Cabré amb el Premi Sant Jordi per la novel·la Digues un desig, Carles Rebassa amb el Premi Carles Riba de poesia per l’obra Sons Bruts, Víctor García Tur amb el Premi Mercè Rodoreda de contes pel recull El país dels cecs, i Núria Franquet amb el Premi Josep M.Folch i Torres amb la novel·la La Liang dins del quadre. 

La Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium, es va celebrar divendres a Sabadell, en una vetllada literària marcada per l'absència, per segon any consecutiu, del president de l'entitat, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners. Durant l'acte, es va llegir una carta seva adreçada als presents a l'acte i es va deixar una cadira buida a primera fila amb un llaç groc per visibilitzar l'absència de Cuixart.

Fa dos anys aquesta festa de les lletres catalanes també va tenir un premi de segell santfeliuenc, quan l'escriptora Jenn Díaz va guanyar el Mercè Rodoreda de contes per Vida familiar.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat