El ple de desembre debatrà sobre finances, habitatge i política general

S'hi tractarà el Pla Econòmic i Financer, el Pla de Viabilitat del Complex. La sessió d'aquest dijous també inclou mocions sobre el llaç groc i la vaga de fam dels presos

El ple municipal de desembre es farà abans de Nadal: aquest dijous a les 19.30h se celebrarà l'última sessió plenària de l'any. L'ordre del dia inclou 27 punts, que podeu consultar complets al document adjunt. Podreu seguir-ne el minut a minut a través de la web i a Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu.

Canvis en regidories a pocs mesos d'eleccions

A més, M. Carmen Bravo prendrà possessió com a regidora de Ciutadans, després que Alex Cano anunciés el passat ple que renunciava a ser regidor al·legant motius professionals. Aquest és el tercer canvi en tres anys en els regidors del partit taronja, després que Elisabeth Valencia renunciés per ser diputada al Parlament, i la rellevés Alex Cano, i Xavier Alegre per ser senador, rellevat per Raul Alba. Ara, per tant, els regidors de Ciutadans són els que anaven de número 4 i 5 a la llista electoral, Raul Alba (portaveu des de fa gairebé dos anys) i ara M. Carmen Bravo.

També al ple de dijous presentarà la seva renúncia com a regidora d'ICV-EUiA M. Cinta Daudé, per motius personals, que fins ara era regidora d'activitat econòmica i ocupació, de Treball als barris i del barri de Can Maginàs. Aquests canvis arriben quan falten cinc mesos per acabar el mandat. Les eleccions municipals seran el 26 de maig.

Punts destacats: finances, habitatge i bases per subvencions

El ple de desembre inclourà diversos punts de caràcter econòmic: es preu aprovar el Pla Econòmic Financer, així com el Pla de Viabilitat 2019-2022, en relació a la concessió administrativa del Complex de Piscines Municipals. També es portarà a ple la subvenció de capital al concessionari del Complex Municipal de Piscines.

Pel que fa a l'habitatge, el ple plantejarà subvencions per a persones propietàries d'habitatge que els posin a disposició de la borsa de lloguer social. A més, ICV-EUiA presenten una moció que demana el desplegament de mesures legals per fer accessible el dret a l'habitatge digne. D'altra banda, també es debatrà la proposta d'ampliació de la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

A més, està previst que s'aprovin les bases reguladores de subvencions entitats ciutadanes per a l'exercici 2019, que es derogui l'ordenança reguladora dels clubs socials de cànnabis i la modificació puntual del PGM a l'equipament de la nau Bertrand per a la reordenació i ajustament del seu entorn.

Mocions: llaç groc, vaga de fam i CDR

L'actualitat política general tindrà també pes al ple de desembre amb tres mocions. Una, en clau local, la presenten 256 signatures de la ciutadania que demana que es torni a instal·lar una pancarta amb un llaç groc i el lema "Us volem a casa" al balcó de l'Ajuntament. L'equip de govern va retirar el llaç groc a finals d'octubre arran de l'informe del secretari i va mantenir la pancarta "Us volem a casa", tot i que fa setmanes que tampoc és al balcoó, des que hi ha els llums de Nadal penjats.

Pel que fa a les mocions d'àmbit general, el PDeCAT en presenta una de suport a la vaga de fam dels presos polítics i el PP una altra en relació als CDR.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat