L'Ajuntament compra la 4a planta d'un edifici per construir-hi 14 pisos de protecció oficial

La nova promoció se suma als 18 que es començaran a edificar l'any que ve a la tercera planta

Nou pas endavant en la construcció d'habitatge social a Sant Feliu. L'Ajuntament ha comprat la 4a planta de l'edifici del número 2 del carrer del Pla per ubicar-hi 14 pisos de protecció oficial. Aquesta promoció se suma a la que es començarà a fer l'any que ve a la 3a planta del mateix edifici, on se'n faran 18 i a la quarantena que s'han d'ubicar en un edifici del carrer Anselm Clavé. Això farà que aquest mandat es tanqui amb els passos engegats per tirar endavant una vuitantena d'habitatges públics però en una fase molt inicial.

3a i 4a planta de l'edifici del carrer del Pla per construir-hi habitatge protegit

Ara l'Ajuntament farà els passos necessaris per canviar el PGM i canviar la qualificació de la 4a planta d'aquest edifici, que passarà d'oficines a habitatge públic. Una modificació que es va aprovar de manera provisional al ple d'octubre i que es debatrà al ple de gener. Com ja va fer al febrer amb la tercera planta d'aquest edifici, l'Ajuntament cedirà a l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) perquè construeixi i gestioni els 14 que es faran a la 4a planta. 

D'altra banda, els habitatges de la 3a planta es començaran a construir durant la primera meitat del 2019. És una promoció de protecció oficial dotacional en règim de lloguer vinculada al Pla Local de l'habitatge, destinada a joves menors de 35 anys o persones amb risc d'exclusió social, que estiguin empadronats a Sant Feliu com a mínim des de fa un any, o persones que ara no hi visquin però puguin acreditar que ho han fet cinc dels darrers deu anys. També hi poden optar persones que portin més d'un any treballant a Sant Feliu.

Les bases es publicaran a la primavera i es preveu que el lliurament dels pisos es faci l'abril del 2020.

Inscripcions prècies al registre de la Generalitat

Tothom que vulgui accedir a un d'aquests habitatges s'ha d'inscriure al Registre de sol·licitants d'habitatge de protecció oficial de la Generalitat. A partir d'aquí, qui compleixi els requisits de les bases entrarà al sorteig que es farà més endavant.

La inscripció al registre es pot fer de manera presencial l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (OAC), al Consell Comarcal del Baix Llobregat o l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. També es pot accedir a través d'Internet al web del Registre de Sol·licitants d'HPO.

Les negociacions amb la SAREB per comprar l'edifici de General Manso continuen estancades

El que continua estancat és la negociació amb la SAREB per adquirir un bloc buit al carrer General Manso per construir-hi habitatge social. Segons fonts municipals, les ho està gestionant l'IMPSOL i les converses continuen, però de moment sense canvis. Si no s'avança, no descarten recórrer al ministeri d'Economia perquè hi intervingui.

En canvi, sí que estpa en marxa la promoció de la de la parcel·la del carrer Anselm Clavé, on s'hi construiran una cinquantena d'habitatges que es preveu que siguin més grans. En aquest cas, se seguirà la política d'adjudicació de l'IMPSOL: un terç ser habitatge de protecció oficial de venda, un terç de lloguer assequible i un terç de lloguer social. La previsió és que es comencin a edificar l'any que ve. Les bases es publicaran la primavera que ve i la preivisó de lliurament dels pisos és l'estiu del 2021.

També a l'octubre el ple va aprovar modificar de manera puntual el PGM per ampliar els usos d'una parcel·la al carrer Clementina Arderiu amb Marquès de Monistrol, a Mas Lluí, per qualificar-la com a ús d'habitatge dotacional per fer-hi pisos tutelats per a gent gran. 

 

Comentaris

Lluis sant feliu
2.
Doncs jo defenso l'acció per part del govern municipal.

El que no entenc és que es menystingui tant als joves del poble. Els requisits per accedir-hi són, entre d'altres, ser menor dels 35 anys vivint només més d'un any a Sant Feliu. Això obre la porta a tot Cristu. I a més, aquesta part dels immobles s'ha de compartir amb les "persones en situació d'emergència social", obrint la porta també a tot Cristu: refugiats a dojo, gent que no treballa (i no perquè no ho puguin fer, per molt que les esquerres els vuigluin defensar, etc.).

La gent jove, la que treballa 8-12 hores diàries per un sou de merda, i amb carrera i 400 màsters, continuaràn sense RES. La iniciativa és bona. Però el procediment, per variar, fa que el resultat no serveixi pràcticament per res...

Però és clar, això que dic és políticament incorrecte, i cal tapar-ho i no abordar-ho.
  • 15
  • 1
Carlos Sant Feliu de Llobregat
1.

I-M-P-R-O-V-I-S-A-C-I-Ó-N !!!!

y así, NO se gobierna!!!

  • 6
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat