Llum verda al nou pla de viabilitat del Complex en un ple tranquil per tancar l'any

La proposta va comptar amb el suport generalitzat de la majoria de grups de l'oposició, l'abstenció de VSF i un sol vot en contra del regidor no adscrit. El ple va tombar una moció que demanava que es tornés a penjar el llaç groc al balcó de l'Ajuntament

Després de dos mesos llargs i intensos, el ple de desembre va ser més relaxat. El debat més destacat va ser el del Pla de Viabilitat del Complex, que es va aprovar tirar endavant amb una majoria de vots favorables de partits de diversos colors. Es van tractar diverses mocions d'àmbit general, però amb menys tensió que els últims cops: se'n va aprovar una de suport a la vaga de fam dels presos polítics i se'n van rebutjar dues més, una que reclamava que es tornés a penjar el llaç groc al balcó de l'Ajuntament i una altra de condemna dels CDR.

El ple de desembre també va estar marcat per canvis en la representació municipal. Va prendre acte com a regidora M. Carmen Bravo, de Ciutadans, en substitució d'Alex Cano, que al novembre va anunciar que plegava, i es va acomiadar la regidora d'ICV-EUiA M. Cinta Daudé, que tanca una etapa de 8 anys de regidora i un total de 32 vinculada a l'Ajuntament. Daudé va llegir una carta emotiva d'agraïment a companys i companyes durant tots aquests anys i va rebre paraules de suport de tots els regidors i regidores del ple. A partir del proper ple, la substituirà Noèlia Fontana.

S'aprova el Pla de Viabilitat del Complex per als propers tres anys

El punt calent d'aquest ple va ser l'aprovació del Pla de Viabilitat 2019-2022, en relació a la concessió administrativa d'El Complex. La regidora d'Esports, Lourdes Borrell, va defensar "la tasca social que es fa des del Complex, és un dels pilars d'aquest Ajuntament" i va explicar que l'objectiu del pla "és aconseguir la viabilitat econòmica i financera adaptats a l'oferta i la demanda" i va assegurar que "el pla de viabilitat ajudarà l'Ajuntament i el concessionari a tirar endavant aquest servei públic de qualitat". Segons Borrell, el pla té en compte "l'oferta privada que hi haurà", que ha fet que "ens haguem d'adaptar". La concessió perquè el Club Natació Sant Feliu continuï gestionant El Complex estarà vigent fins el 2032 i hi haurà un conveni anual "que ajudarà a aquest pla de viabilitat".

La gran majoria de partits van fer front comú amb aquesta qüestió, subratllant el fet que El Complex és un servei públic, aplaudint la gestió que es fa des del club i insistint en la necessitat de donar-hi suport des de l'Ajuntament. De fet, el punt va tirar endavant amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC, Cs, PDeCAT, PP, l'abstenció de VSF, i un sol vot en contra del regidor no adscrit.

Bernat Dausà, des d'ERC, va defensar que "el pla és viable i compartim l'objecti d'ampliar El Complex". També Raul Alba, de Cs, va defensar que "s'ha fet bona feina, el pla és viable i s'ha de ser conscient que El Complex no és un negoci sinó un servei públic". Manel Carrion, del PDeCAT, va ser un punt més crític, afirmant que "no hi ha hagut prou dedicació política al tema en aquest mandat" i va retreure que "no som prou valents, s'hauria d'apostar més per la tarifació social". Tot i això, també compartia la viabilitat del pla i va afirmar que "farem confiança fins que tinguem el conveni regulador". Des del PP, Elisabet Ortega es va sumar a fer pinya amb el pla: "creiem que és necessari i hem d'estar units. El Complex és imprescindible per la ciutat a nivell esportiu i social."

Silvestre Gilaberte endureix el to i Lourdes Borrell i Manel Carrion s'hi encaren

L'únic vot en contra va venir de Luis Serrano, regidor no adscrit, que va argumentar el seu vot afirmant que "no confiem en la gestió que es fa del Complex". Des de VSF es van abstenir però van apuntar un seguit de retrets a l'equip de govern. Silvestre Gilaberte va retreure "l'endeutament acumulat" i va afirmar que "la concessió ha fet fallida", una acusació que la regidora d'Esports va qualificar d'"inadmissible" i va demanar que la retirés, assegurant que "si fos així, no podríem presentar aquest pla de viabilitat".

Gilaberte no va retirar l'afirmació i també va afegir que "el pla només busca desviar el fons del problema", tot i que va apuntar que "no qüestionem idoneïtat de la gestió". L'altre regidor de VSF, Jordi Sospedra, va dir que no votava perquè no tenia prou informació, però el vot es va comptabilitzar com una abstenció.

En el debat d'aquest punt, també va esclatar una altra polèmica. El regidor del PDeCAT, Manel Carrion, va demanar públicament a Silvestre Gilaberte que es disculpés per un comentari d'un article al seu blog on s'insinua que l'Ajuntament contractaria al mateix Carrion com a persona de confiança política pel Complex. En cas de no fer-ho, va amenaçar amb dur el tema als tribunals. El portaveu de VSF va respondre que l'article representa la seva opinió i que no es disculparia. Davant d'això, Carrion va demanar al secretari la constatació del que s'havia dit per portar el tema als tribunals "per difamació".

La pancarta "Us volem a casa" es tornarà a penjar després de Nadal

Al ple es van presentar quatre mocions i se'n van aprovar la meitat. Una de les que es va tombar es presentava a a partir de 256 signatures, que demanava que es tornés a col·locar el llaç groc al balcó de l'Ajuntament. El text es va rebutjar amb els vots en contra de l'equip de govern, Ciutadans, PP, el regidor de VSF Silvestre Gilbaerte, l'abstenció del regidor no adscrit, i els vots a favor d'ERC, PDeCAT i el regidor de VSF Jordi Sospedra. El text també retreia que s'hagués retirat la pancarta amb el text "Us volem a casa" des que hi havia els llums de Nadal. Des del govern es va informar que es tornarà a instal·lar després de Nadal.

Tampoc es va aprovar la moció que presentava el PP, que condemnava els atacs i agressions dels CDR. El text es va rebutjar amb els vots favorables de PSC, Ciutadans i PP, els vots contraris d'ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i el regidor no adscrit, i l'abstenció de VSF. En canvi, sí que es va aprovar la que presentava el PDeCAT per donar suport a la vaga de fam dels presos polítics, que justament es va acabar el mateix dijous. El text va rebre els vots a favor d'ICV-EUiA, ERC, PDeCAT, Jordi Sospedra, el regidor no adscrit (en els punts 1, 3 i 4), l'abstenció de Silvestre Gilaberte, i els vots en contra de PSC, Cs i PP.

Mesures per fer accessible el dret a l'habitatge

L'altra moció que es va aprovar la presentava l'equip de govern per al desplegament de mesures legals per fer accessible el dret a l'habitatge digne a Sant Feliu. Hi van votar a favor ERC, Cs, PDeCAT i Serrano, mentre que VSF es va abstenir i PP va votar en contra. Tot i els vots a favor, tots els grups municipals van retreure al govern que la moció fos de cara a la galeria perquè no aportava més novetats que les que ja planteja el Pla d'Habitatge. A més, abans del ple la PAH també va protestar per reclamar habitatge digne a les portes del ple.

El ple també va aprovar el Pla Econòmic Financer 2018-2019, amb motiu de l'ajust del govern arran de les inversions en enllumenat públic i el desajust que han generat en els comptes. El pla es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, Cs, VSF i el PP, amb l'abstenció d'ERC, PDeCat i el regidor no adscrit. A més, també es van aprovar subvencions per a persones propietàries d'habitatges que els han posat a disposició de la Borsa de lloguer social, les bases reguladores per a demanar subvencions el 2019 o l'increment d'un 0,2% de la massa salarial per al personal municipal, en aplicació del desplegament del Pla d'igualtat intern.

Comentaris

Anna Sant feliu
1.

Moltes gracies per informar

  • 0
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat