Arriba la setena edició del Quinto de Nadal

Cau i Esplai Sant Llorenç s'uneixen un any més per tirar endavant aquest esdeveniment lúdic que atrapa a públics de diferents edats

La 7a edició del Quinto de Nadal arriba aquest dissabte a la Sala Ibèria. Un esdeveniment organitzat conjuntament l'Esplai Sant Llorenç i de l'Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut (el Cau) que ja s'ha convertit en tradició. 

El quinto és un joc molt semblant al bingo: es tracta d'omplir un cartró amb un conjunt de números a partir dels que vagin cantant els "lloros", les persones que anuncien els números. Qui omple un dels sis cartrons que conté la butlleta fa un quinto i, així, guanya una panera o premis en metàl·lic. 

La particularitat del quinto és la manera de "cantar" els números que tenen els "lloros": no es diu "25" sinó "Nadal" o "mitja part" per 45, per posar alguns dels exemples més senzills. A més, els "lloros" canten els números a una velocitat alta, cosa que també fa que no sigui tan fàcil seguir el fil i dona un punt de diversió a la proposta.

L'esdeveniment concentra públic de totes les edats en funció de l'horari, que és ampli: s'obren portes a les 18.30h i tot plegat s'allarga fins la mitjanit. Durant tota la tarda, també hi haurà servei de barra amb preus populars.

La cara solidària del quinto de Nadal

A més, aquest serà el tercer any que part dels beneficis del Quinto de Nadal es destinaran a un projecte que es dugui a terme el 2019 a Sant Feliu. L'objectiu és promocionar la participació ciutadana i la implicació social a la ciutat.

L'import de l'ajut previst és de com a mínim 500 euros, però la xifra podria variar depenent del benefici que hagi obtingut l'organització del Quinto de l'any anterior. En cas que no es rebés cap sol.licitud, el Quinto de Nadal decidirà a quina entitat, obra social o projecte destina l'import de l'ajut. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat