Any nou, diari nou: neix ‘Fetapaper’, el setmanari cooperatiu d’informació i entreteniment de Sant Feliu

El dimarts 15 de gener de 2019 surt a la venda el primer exemplar amb col·laboracions de luxe

L’any 2019 arrenca fort a Sant Feliu amb l’anunci de la sortida del primer setmanari d'informació local en paper que impulsa la cooperativa editora del Fetasantfeliu, amb la col·laboració de La Vanguardia, El Periódico, l’Ara, El Punt Avui i El País. Un nou projecte periodístic agosarat en el que es vol anar més enllà de difondre les notícies publicades en el diari digital i es vol experimentar en una nova manera de difondre l’actualitat santfeliuenca, que complementi l’oferta existent a la web. D’aquesta manera,  ‘Fetapaper’ serà una publicació de 16 pàgines que combinarà el resum de l'actualitat de la setmana amb una mirada més reflexiva a les principals qüestions a tractar, així com una ferma aposta per l’slow journalism, on les notícies es couen a foc lent i els reportatges i les anàlisis en profunditat prenen vida. D'aquí que una de es principals novetats recaigui en la col·laboració de firmes santfeliuenques contrastades del periodisme i la política del país, com les de Mònica Planas, Jordi Juan, Sergi Picazo, Maite Carranza, Edu de Batlle, Carme Verdoy, Israel Ruiz, Jenn Díaz, Francesc Baltasar, Elisabeth Valencia, Aitor Rivera, Juan Antonio Díaz, Carme Solsona, Esteban Barbaria, Luisa Saiz, Agustí Vilar, Joan Griso, Carla Peris, Javi Molina, i Dani del Rio al capdavant del col·lectiu La garsa collonera, entre moltes d’altres.

 

Notícies, opinió i molt més

Tanmateix, podem avançar que hi haurà concessions a l'entreteniment amb l'aparició de seccions fixes com ‘Sant Feliu de sèrie’ una mirada diferent i personal a càrrec d'Isarn Batllés, que cada setmana posarà en relació la ciutat de Sant Feliu amb una sèrie, secció germana a la que ja desenvolupa a Ràdio Santfeliu i que s'iniciarà amb ‘Friends’, on es compararà les vicissituds d'aquest heterodox grup de companys de pis i veïns d'escala amb el ple municipal. L'altra secció es titularà ‘L’elixir de l’eterna joventut’, una columna d’opinió humorística a càrrec de  Jordi Hurtado que pel número de llançament ha escrit l'article 'Si ho sé, segur que vinc’ i avança que està redactant ‘Saber no guanyar’, una al·legoria a les frustracions de la societat actual. També hi haurà un espai dedicat a les ‘Geografies i històries’ de Sant Feliu, un de ‘Textures i paladars’ per tal d’aproximar el món de la cuina i la gastronomia als lectors.; i finalment, un cop al mes, s'editarà 'SantFeliu Ressona" l'anhelat suplement musical amb seccions fixes com ‘Històries desafinades’ -a càrrec de de Jordi Jiménez; ‘Ya no canto como un loco’ la secció de capçalera del jove productor Nil Moliner i ‘La rotonda de David’, una mirada retro a l’escena indie santfeliuenca que ajudarà a entendre perquè Txarango toca a el Prat i aquí preferim a Beef.

 

Cooperativisme i compromís cívic

Parlar de ‘Fetapaper’ vol dir fer-ho d'una publicació que també pretén teixir ponts amb el cooperativisme i els models de vida alternatius. Per aquest motiu el paper del diari serà 100% reciclat i de Kilòmetre 0, ja que s'ha arribat a un acord amb l'empresa d'economia social i solidària Solidança per fer ús del molí paperer centenari ubicat al veí barri santjoanenc de Les Begudes, una petita joia patrimonial catapultada per pisos i deixalles en el barri rebatejat com 'Les masies de Mordor'. A banda, també s'ha arribat a una entesa amb la xarxa de cooperatives ‘SomCoopPuntCat” per fomentar el cooperativisme de la mateixa manera que s'ha arribat a un substanciós acord de patrocini amb l'emergent empresa local 'Rosa-Cola: la Cola de la ciutat de les roses' íntegrament fabricada al portentós polígon de la riera de la Salut i amb colorant natural de la Dallant .

Com no podria ser d'altra manera també hi haurà espai per a la crítica social amb 'Pr-ismes' una pàgina especialment concebuda per donar veu als col·lectius desafavorits i minories perseguides. En aquí es preveu lligar en breu la col·laboració de la ciberactivista feminista popularment coneguda com DJTocatlafiga ,així com del col·lectiu de sensibilitat animalista ‘Farinelli no miola’, en contra de l'esterilització de les mascotes per entendre que l’amor als animals no pot comportar la castració sistemàtica per adaptar-los a la vida urbana i a una falsa sensació d'estima per part de l'amo captor. 

 

Cada dimarts s’encartarà amb La Vanguardia, El Periódico, l’Ara, El Punt Avui i El País

 Una de les novetats principals la trobem en l’acord de col·laboració que s’ha arribat amb les principals capçaleres del país i les més venudes a la ciutat de les roses, per tal que cada dimarts surti encartada amb els diaris que es venguin a Sant Feliu. D’aquesta manera tothom que compri qualsevol dels diaris esmentats en un punt de venta habitual (abans en dèiem quioscos) en dimarts i dins del terme municipal de Sant Feliu hi trobarà l’edició del ‘Fetapaper’ a dins. Gràcies aquest acord de col·laboració es preveu incrementar les vendes d’una publicació que es vendrà a 3 euros per separat i que a través de la venda vinculada amb d’altres capçaleres d’abast generalista cerca augmentar el seu impacte ciutadà i mediàtic i de retruc, consolidar al Fetasantfeliu com a digital de referència

 

Oferta de llançament per socis i subscriptors

De la mateixa manera que el projecte del Fetasantfeliu no s'entén sense el seu vessant cooperativista, el ‘Fetapaper’ tampoc. Per això els socis de la cooperativa tindran l'oportunitat d'adquirir el setmanari  per 1 euro o per 1’50 si el volen rebre a casa de manera ecològica, gràcies als pedals de l’empresa de missatgeria O’GordoPedala, una empresa sensible amb el benestar de les persones i de clara concepció healthy per la qual cosa només contracta persones amb sobrepès pel mòdic preu de 20 cèntims l’hora, al considerar que els fan un gran favor aprimant-los i contribuint a la salut pública. Per als subscriptors es preveu una quota de llançament de 50 euros mensuals i un lot d'Anuaris de regal.

L'any 2019 no només serà un any d'eleccions i de perspectives polítiques favorables a les utopies comunitaristes, redistributives i fraternes (només cal veure la llavor de canvi que creix a Andalusia) sinó que serà l'any en el que serà possible comprar un setmanari d'informació en paper, fet per a tu, fet a paper, i fet aquí, fet a Sant Feliu!

 

 

Comentaris

Alberto Isasi Abellaneda Sant Feliu de Llobregat
3.

Me encanta!! nada más que añadir...

  • 0
  • 0
Jaume Serna Sant Feliu de Llobregat
2.

Gran notícia!!!. Esteu imparables...!!!! Que per molts FETA'S en papre i en digital

  • 0
  • 0
rosa garcia urpí sant feliu de llobregat
1.

Molt bona aquesta noticia....jajaja

  • 7
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat