Sant Feliu s'afegeix a la campanya 'Baltasar de Veritat'

L'impulsa l'entitat Casa Nostra, Casa Vostra que demana que a les cavalcades de Catalunya hi participi el rei negre. A Sant Feliu fa més de deu anys que el rei negre no es pinta

Sant Feliu és una de les ciutats que s'ha sumat a la campanya #BaltasarDeVeritat, impulsada per l'ONG Casa Nostra Casa Vostra, que reclama que a les cavalcades de Reis hi vingui el Rei Baltasar de veritat i que no es maquilli de negre una persona blanca. La campanya va començar amb un vídeo on es denunciava que "tradicionalment, a Catalunya i a molts altres llocs, el rei Baltasar, el negre, l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades. Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista."

A partir de la crida de Casa Nostra, Casa Vostra, desenes de pobles i ciutats de Catalunya s'han anat sumant a la campanya. Des de l'ONG van actualitzant el mapa dels municipis que s'hi han anat sumant:

 

Alguns serà el primer cop en què hi haurà rei negre de debò, com Figueres o Solsona, i d'altres, com Sant Feliu, ja fa temps que s'optava per aquesta opció. "Ens hi hem adherit perquè ens sembla molt positiva, però a Sant Feliu ja fa dotze o tretze anys que ho estem fent així", explica Manel Martínez, regidor de Cultura.

La capital del Baix Llobregat és una de les capitals de comarca on hi haurà rei negre autèntic; només a vuit es continuarà pintant. Fa un mes que va engegar aquesta campanya i un dels objectius era intentar arribar a totes les capitals de comarca. La cavalcada de Sant Feliu començarà a les 17.30h des del Palau Falguera.

Més enllà del Rei Negre, però, sí que es pintaran patges de negre en molts municipis, també a Sant Feliu. El regidor de Cultura ha explicat que aquesta qüestió ja depèn de les entitats que formen part de la cavalcada, i dels nens i nenes que hi participen a través seu. De cara a l'any que ve, un dels objectius de Casa Nostra, Casa Vostra serà que tampoc es pintin patges de negre. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat