Collserola vol tornar ser més rural

L'Ajuntament de Sant Feliu signen un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per promoure la transició agroecològica a Collserola

L'Ajuntament de Sant Feliu és un dels sis consistoris que ha signat un conveni de col·laboració amb el Parc Natural de Collserola per posar en marxa nous projecte vinculats al món rural dins del parc. Els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Just, Barcelona, Cerdanyola i Sant Cugat també han signat el conveni, que vol promoure la transició agroecològica a Collserola fins al 2020.

El projecte sorgeix del Pla d'Acció que es va elaborar el 2018 consensuat amb agents econòmics locals a partir del diagnòstic que es va fer el 2016 sobre la situació de la pagesia al parc natural. El pla estableix diferents accions per desenvolupar fins el 2020 i estableix un servei de dinamització del foment de l'agricultura. Per tal de tirar-les endavant, l'Ajuntament va aportar 4.000 euros el 2018, la mateixa quantitat que aportarà aquest any i el vinent.

Concurs per l'explotació agroecològica de Can Ferriol, ramat d'ovelles i producció de cargols

El conveni vol servir per recuperar l'activitat i la gestió agrícola, forestal i ramadera de Collserola, i aprofitar els recursos naturals de manera sostenible i eficient. Un dels projectes que respon a aquest propòsit és el concurs per a l'explotació agroecològica de la finca de Can Ferriol, que s'ha convocat recentment.

També en el terme municipal de Sant Feliu s'estan reactivant explotacions rurals dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Per exemple, fa temps que hi ha un ramat d'ovelles que pastura el Sot de les Beurades i el barranc de la Torre Abadal. En les immediacions del Torrent del Cerdanet, hi ha una masia que ara començarà la producció de cargols i també hi ha altres finques que incrementen la producció d'hortalisses i verdures. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat