Cinefòrum a CineBaix sobre 'Yuli', dedicada al ballarí cubà Carlos Acosta que s'ha convertit en llegenda

Hi participarà Maria Rovira, coreògrafa de la pel·lícula d'Icíar Bollaín i directora artística de Crea Dance Foundation

  • 'Yuli' relata la història del ballarí Carlos Acosta des de la infància
    'Yuli' relata la història del ballarí Carlos Acosta des de la infància
  • Maria Rovira participarà dissabte al cinefòrum sobre 'Yuli'
    Maria Rovira participarà dissabte al cinefòrum sobre 'Yuli'
  • 'Yuli' explica la història del ballarí Carlos Acosta
    'Yuli' explica la història del ballarí Carlos Acosta

CineBaix comença l'any amb un cinefòrum dedicat al món de la dansa. Serà aquest dissabte, per parlar de la pel·lícula 'Yuli', d'Icíar Bollaín, que explica la història del ballarí cubà Carlos Acosta, que s'ha convertit en llegenda de la dansa i és el primer ballarí negre cubà a interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originalment escrits per blancs, en companyies com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres, on ha estat primer ballarí durant més de quinze anys.

La pel·lícula explica des de la seva dura infància fins a la maduresa, quan, malgrat l'èxit i el reconeixement internacional, mai va oblidar els seus orígens.

Dissabte a les 19.15h es farà un cinefòrum amb Maria Rovira, coreògrafa de la mateixa pel·lícula així com de moltes altres coreografies de la companyia de Carlos Acosta, en la qual fa molts anys que participa. La coreògrafa té una llarga trajectòria en el món de la dansa que l'ha portat a treballar en companyies internacionals com el Ballet Hispánico de Nova York, el Ballet Nacional de Cuba o el Ballet Nou Món de Caracas. Amb la companyia Acosta Danza va crear una producció pel Festival Grec del 2017 que li va valdre la millor crítica de dansa del 2017. 

Un dels seus últims treballs és amb Crea Dance Company, creada recentment, va presentar a la tardor l'espectacle 'Carmina Burana', al Centre Cultural de Terrassa. El cinefòrum serà aquest dissabte a les 19.15h. La pel·lícula es podrà veure també de divendres a dilluns.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat