Una biografia per descobrir a fons la figura d'Ernest Lluch

El llibre, que ha rebut el Premi Gaziel, es presenta aquest dijous a l'Ateneu. A l'acte hi participaran Joan Esculies, autor del llibre, i Núria Ribó

'Ernest Lluch. Biografia d'un intel·lectual agitador' és el títol de l'obra que recorre tota la vida del polític, aturant-se en en els diferents aspectes que el caracteritzen. Escrita per l'historiador Joan Esculies, ha rebut el Premi Gaziel i va sortir publicada al mes de novembre. Ara arriba Sant Feliu, en un acte a l'Ateneu Santfeliuenc aquest dijous a les 19h, amb el mateix autor del llibre, Joan Esculies, i la periodista Núria Ribó.

A partir de l'aproximació a Ernest Lluch, la biografia permet també conèixer la història de Catalunya i Espanya contemporània, des de l’antifranquisme i la Transició, quan Lluch té un paper important fins a arribar a ser ministre de Sanitat en el primer govern de Felipe González, entre el 1982 i 1986.

La biografia treballa bàsicament amb material inèdit, a partir de recerca d’arxiu i més de seixanta entrevistes, que facilita una imatge molt més complexa d’Ernest Lluch. Destaca, per exemple, la reconstrucció de la seva etapa ministerial, que conclou amb un distanciament de Felipe González, i els darrers anys de vida, on Lluch mira de reconstruir-se interiorment i evitar una certa consciència de fracàs, a partir d’altres interessos polítics, com el propòsit d’intervenir amb el problema basc. Una experiència que acaba amb el seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA l’any 2000.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat