La Mostra de CineBaix s’aproxima a l’Àsia amb pel·lícules dels cineastes més destacats del cinema asiàtic

De dijous a dilluns es podran veure una desena de títols de sis països diferents i dues conferències

Amb el propòsit d'aproximar-se a diferents realitats del món i recórrer les cinematografies contemporànies més enllà de Hollywood, La Mostra de CineBaix aposta aquesta setmana pel cinema asiàtic. Del 24 al 28 de gener s'han programat 10 pel·lícules de 6 països diferents, entre les quals hi ha alguns dels noms més destacats potents del cinema oriental.

La Mostra de cinema asiàtic és una de les quatre propostes que forma part del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat que es fa a CineBaix i que des de l'any passat s'ha expandit en quatre mostres, al gener, març, maig i novembre, dedicades a Àsia, Llatinoamèrica, Àfrica i la Mediterrània i Llevant. La proposta també compta amb dos cinefòrums per promoure la reflexió i el debat.

Inauguració d'estrena i el retorn de Totoro

La Mostra de Cinema Asiàtic és una ocasió perfecta per conèixer el cinema dels cineastes més destacats del continent asiàtic. De dijous a dilluns es podran veure 10 pel·lícules de Japó, Índia, Corea del Sud, Cambodja, Vietnam i Xina. D'aquestes, dues seran estrenes a Catalunya, com La ceniza es el blanco más puro (Jia Zhangke) i Funan (Denis Do). Jia Zhangke és un dels directors xinesos més reconeguts internacionalment, i la seva última pel·lícula és un drama romàntic amb tints de thriller i el món de la màfia com a context. Es podrà veure dijous 24, a les 19.30h, en la inauguració de La Mostra, una sessió que és amb entrada gratuïta.

La inauguració de La Mostra serà dijous a la tarda, però al matí tindrà lloc una matinal de La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius.

Altres títols destacats són Un asunto de familia, d’ Hirokazu Kore-eda, el mestre del costumisme japonès, Palma d'Or a la passada edició del Festival de Cannes i un retrat de les misèries d'una família nombrosa i sense recursos al Japó contemporani; Viaje a Nara de Naomi Kawase , una de les poques dones asiàtiques que s'ha fet un nom de prestigi al panorama cinematogràfic internacional; o La tercera esposa d'Ashleigh Mayfair, una pel·lícula de Vietnam, que va recollir premis als festivals de Toronto i Sant Sebastià.

Un altre dels plats forts de La Mostra és el retorn de Mi vecino Totoro, de Hayao Miyazaki , coincidint amb el 30è aniversari de la seva estrena al Japó.

Debats amb la directora de la revista Opcions i el director de Revista 5W

Com ja és habitual, La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat i per això s’han programat dos cinefòrums. Dissabte 26 Laia Tresserra, directora de la revista “Opcions”, parlarà de “Sector tèxtil: la necessitat d’un canvi de paradigma”, després de la projecció de Made in India: Sui Dhaaga. I diumenge 27 Agus Morales, periodista i director de Revista 5W, en un debat sobre “Persones refugiades a l’Àsia. Les víctimes de la guerra a l’Afganistan, l’exili tibetà i l’èxode rohingya” , després de la pel·lícula Funan.

La Mostra de CineBaix compta un cop més amb el Premi del Públic: els espectadors podran puntuar les pel·lícules que vegin per triar quina és la millor segons el seu criteri. Al novembre la pel·lícula escollida va ser Capharnaüm, de Nadine Labaki, que aquest migdia ha estat nominada com a millor pel·lícula estrangera als Premis Oscar.

Les sessions costen 4 euros per al públic en general i són gratuïtes per a socis i sòcies. També es poden comprar abonaments individuals o per compartir. Trobareu tota la informació actualitzada a la web de La Mostra.

NOTA: Fetasantfeliu és mitjà oficial i durant aquesta setmana publicarem articles i entrevistes relacionades amb La Mostra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat