Xavi González: "Més que un escriptor, sóc un trobador"

El santfeliuenc Xavi González presenta dijous a Els Pagesos el seu segon llibre, "L'impossible pilar de Déu"

  • El santfeliuenc Xavi González presenta el seu segon llibre dijous a Els Pagesos
    El santfeliuenc Xavi González presenta el seu segon llibre dijous a Els Pagesos
  • "L'impossible pilar de Déu" és un "viatge interior" de l'autor
    "L'impossible pilar de Déu" és un "viatge interior" de l'autor

Xavi González és santfeliuenc d'adopció, treballa com monitor de gimnàs a El Complex i ara presenta el seu segon llibre, L'impossible pilar de Déu. El presentarà aquest dijous a les 20h a Els Pagesos, una obra que defineix com "un viatge interior" on amb format de diari personal i durant sis mesos va plasmant les seves idees i reflexions del món. Un llibre on l'autor afirma que es treu una màscara i que "explica la història d'un noi que aprofita la política, els temes socials i l'economia per explica la seva vida".

El referèndum de l'1 d'Octubre, el feminisme, la corrupció, la tauromàquia o la religió són només alguns dels temes que Xavier González aborda des d'un prisma personal on "simplement jo explico allò que els meus ulls han vist i les meves emocions m'han dictat" afirma González.

Ens explica que a l'hora de posar-li un títol, "he volgut buscar una figura amb identitat pròpia i forta i els castellers són una figura molt autèntica, a més cap colla encara ha fet un pilar de 10. Vaig introduir un accent diacrític perquè pot ser 10 o Déu, però l'accent li dóna autoritat. Al principi et pot semblar que l'accent sobra, però al final entens la història d'amor que amaga aquest llibre" afirma l'autor.

L'art d'explicar històries

L'ara santfeliuenc explica que la seva passió per escriure neix de la música i que s'inspirava en cantautors com Joaquin Sabina. També afirma que no es considera escriptor "jo explico històries, em considero més pensador que no pas escriptor. Escric la meva història amb més o menys gràcia i ironia. Més que un escriptor, sóc un trobador".

La seva primera obra, Conceptual, es va publicar el 2017 gràcies a l'aportació econòmica de 100 persones a través d'un portal de crowdfunding. Amb el que va recaptar d'aquest llibre de poemes ha pogut autoeditar aquesta obra. Aquesta vegada ha volgut apostar per la prosa, un gènere on ell mateix afirma que se sent més còmode.

L'acte el presentarà Oriol Bossa, candidat a l'alcaldia de Sant Feliu per ERC, amb el qual l'autor manté molt bona relació, ja que actualment milita en aquest partit. Xavier es defineix com a "no nacionalista però si demòcrata". González va assistir a l'acte de presentació de la nova secció d'ERC al barri de Falguera i va aprofitar per reglar un exemplar del seu llibre al diputat d'Esquerra Gabriel Rufián.

 

Comentaris

Joanet Sant F.
2.

Clar exemple de com per menys de 1000 € pots autoeditar-te un llibre que no l'interessa a ningú (Editorial Letrame)

  • 6
  • 5
Ferran Juve Batalla Sant Feliu de Llobregat
1.

Molt bon article molt clar i entenedor reflecteix tot el que vol dir en el seu llibre

  • 8
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat