Maite Carranza guanya el Premi Edebé

L'escriptora santfeliuenca ha rebut aquest guardó en categoria infantil per la novel·la "Safari"

L'escriptora santfeliuenca Maite Carranza comença l'any amb un nou reconeixement literari: guanya el Premi Edebé en la categoria infantil amb la novel·la Safari, en la 27a edició d'aquests guardons.

Segons l'editorial Edebé, a Safari, Carranza rescata amb humor un dels herois de la seva infantesa, Tarzan, i convida els lectors més joves a "aprendre dels primats per ser més humans, justos i humils". Tot plegat a través del personatge de Dani, un noi mut però que no vol callar a l'hora de reivindicar inustícies. La novel·la vol "mostrar com en l'actualitat continuen havent-hi barreres per trencar".

La novel·la, que sortirà publicada al març, ha estat seleccionada d'entre prop de 200. El premi està dotat amb 25.000 euros. Conjuntament amb el guardó en categoria infantil, també s'ha lliurat el premi juvenil a Elia Barcelon, per El efecto Frankenstein.

Una escriptora molt premiada

Maite Carranza ha rebut recentment molts reconeixements. L'últim va ser al desembre, amb el Premi de Narrativa Juvenil Joaquim Ruyra per L'alè del drac i també, el 2018, el Premi Crítica Serra d'Or Juvenil de 2018 per la novel·la Una bala per al record. L'escriptora santfeliuenca ha publicat una cinquantena de novel·les i en els últims anys ha rebut premis com el Vaixell de Vapor 2016, el Premi Fada 2015 o el Fernández Chico de Literatura Juvenil 2014. A més, el 2011 va obtenir el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat