Nou rècord de passatgers al bus urbà

Creix en prop d'un 5% el nombre de persones que es desplacen per Sant Feliu amb autobús. El servei que més creix és la línia SF1

Cada any es fa servir més el bus urbà. I el 2018 ho va tornar a demostrar: en total es van fer 455.734 desplaçaments, que són un 4,5% més que el 2017, un any en què també es van batre rècords d'usuaris. En els últims quatre anys, l'ús del bus urbà per moure's per Sant Feliu ha augmentat en un 12%.

Per línies, la que més creix continua sent la SF1, la que va de l'estació a Mas Lluí. També creix lleugerament la línia SF2, va des de l'estació fins a la Rambla passant per Falguera, el cementiri i el CAP Rambla, a diferència de l'any passat, en què se n'havia reduït l'ús. En canvi, la línia SF3, que circula en cap de setmana, ha reduït lleugerament el nombre d'usuaris. Són dades que recull l'Ajuntament facilitades per l'AMB i Soler i Sauret.

L'any passat va fer 20 anys que el bus urbà va començar a funcionar per Sant Feliu, un servei que està en plena forma i que és el més ben valorat per la ciutadania, segons l'enquesta d'imatge municipal publicada al desembre. De mitjana, la ciutadania el va puntuar amb un 7,3: l'únic servei que va rebre una valoració per sobre del 7. 

Millores a partir del març: més freqüències de pas

A partir de l'1 de març, arribaran millores al servei del bus urbà. D'una banda, la SF1 millorarà la freqüència i passarà a circular cada 15 minuts, en comptes de fer-ho cada 20, i ampliarà el seu recorregut arribaran fins al barri de Mas Lluí de Sant Just. La SF3 circularà els diumenges en el mateix horari que els dissabte. A més, s'aniran renovant de manera progressiva els autobusos, que seran vehicles més grans i amb més capacitat, alhora que més sostenibles.

Una altra novetat en mobilitat que arribarà al març és el servei de la línia de bus L30, que passarà a dir-se E30 i que connectarà el barri de Mas Lluí amb la la Zona Universitària de Barcelona. Connectarà també amb l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i entrarà a Barcelona per la B-23. La freqüència de pas serà de 20 minuts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat