30 anys de Diables Rojos en plena forma

Des de la colla han preparat un seguit d’actes per celebrar aquest aniversari rodó amb tots els públics. Aquest divendres estrenen una exposició

Aquest 2019 els Diables Rojos estan de celebració, compleixen 30 anys i han preparat tot un seguit d’activitats per celebrar l’aniversari de la colla. Quan van néixer, el 1989,eren una trentena de persones i en aquest temps han crescut fins a convertir-se en una de les colles més grans que hi ha a Sant Feliu. Al principi eren una colla de diables acompanyats d’alguns tabalers, i mentre la colla, a poc a poc, anava creixent en volum d’integrants, la percussió va anar canviant i adaptant-se als nous temps incorporant balls més dinàmics i cançons més alegres.

Laia Laparra, la cap de colla, ha fet una reflexió dels primers anys, “hem passat de ser 30 persones a ser-ne 100 a la colla d’adults; i a més hem creat una secció infantil. Per tant, ara que som més gent; la idea és seguir anant cap endavant i créixer amb la gent que som”, i es que, a més a més, els diables infantils també tenen la seva pròpia percussió infantil.

Exposicions per explicar la colla

Per tal de recollir els seus 30 anys d’història han preparat dues exposicions diferents; la primera es podrà veure a partir d’aquest divendres, de l'1 al 22 de febrer al Centre Cívic Mas Lluí i tracta “sobre la història de la colla i de tots els vestits que hem anat tenint”, explica Laparra.

La segona exposició, que estarà al Centre Cívic Les Tovalloles del 23 de febrer al 16 de març, mostrarà al públic “les diferents seccions que tenim a la colla; i també totes les sortides que hem fet, marcant els anys, les dates i els llocs en un mapa”. I de cara a la Festa de Tardor, la cap de colla, avisa que “les dues exposicions les unirem i es podran veure com una sola al Palau Falguera”.

Un conte i un concurs de percussió que serà una festa

Afegint-se a l’idea d’altres colles de la ciutat, han creat, pels més petits, un conte inspirat en la seva bèstia de foc; el ‘Conte del Bicorn’. El dia que han escollit per presentar-lo per primer cop serà durant la diada de Sant Jordi; “es farà una presentació i s’explicarà el conte a la plaça de la vila”, i a més també el tindran a la seva parada perquè qui vulgui el pugui comprar. D’aquesta manera augmenta la col·lecció de contes que els nens i nens poden tenir a casa, com el del Drac Xino Xano i el conte del Seguici, que van publicar-se per la passada Festa de Tardor, i els contes de la Garsa i el Banyetes, i del Cavaller Guillem i el Drac, o el conte que va crear l’ACF farà uns anys amb totes les seves seccions com a protagonistes.

Per acabar amb les activitats especials que faran per celebrar els 30 anys: per l’1 de juny organitzen el Concurs de Percussió, que enguany arribarà a la VI edició. Al concurs hi participen colles tant de la ciutat com de fora; en aquests anys fins i tot hi ha participat un grup de Salamanca. Un cop acaba el concurs potencien l’interacció entre els grups amb una festa oberta per a tothom, però aquest any, Laia Laparra ens avança que hi haurà novetats; “hem unit el concurs de percussió que fèiem cada any amb la Trobada de Diables del Baix Llobregat, tan infantil com adulta”. Per tant, aquell dia, Sant Feliu, estarà plena de cultura popular de la mà dels Diables Rojos i la celebració d'un aniversari molt especial.

Comentaris

Núria Rajadell-Puiggròs Sant Feliu de Llobregat
1.
Moltes moltíssimes felicitats súper Diables Rojos !!!

a alguns de vosaltres us conec en viu i en directe, però per al qui no conec igualment voldria felicitar-vos a tots i totes per arribar a aquesta fita del 30è aniversari.

El foc és un element de la natura que sempre m'ha apassionat, tot i que quan era més joveneta -acabo de celebrar el 61è- això dels diables i els focs... ni de somni !!!. Vaig aconseguir, després de força entrebancs, que vinguessin Els Comediants a fer el primer Correfoc per les Festes de Tardor de Sant Just Desvern -el meu poble d'origen- i que instal·lessin al terrat de casa un sidral de petards que em va costar una bona bronca... però ho vais aconseguir !!!.
M'encanten els focs i els Diables... i us felicito per a moyre-us i fer-me gaudir del que jo no vaig poder fer-ho... ESTIC AMB VOSALTRES !!!
MOOOOOOOOOOOOOOLTES FELICITATS !!!... i a seguir per molts anys !!!
  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat