El proper ple, en 5 punts

S'aprovaran els passos necessaris per tirar endavant dues promocions d'habitatge públic i la reorganització del mercat de marxants

El primer ple de l'any arriba aquest dijous a les 19.30h amb 35 punts a l'ordre del dia, dels qual 7 són mocions. La sessió la podeu seguir en directe a través del minut a minut a la web de Fetasantfeliu o a Twitter amb #plesantfeliu. Podeu consultar l'ordre del dia al document adjunt.

1. Passos definitius per tirar endavant promocions d'habitatge públic

Al ple de gener es preveu aprovar dos punts vinculats amb l'habitatge públic. D'una banda, l'aprovació provisional per a la qualificació d'habitatge públic a la quarta planta de la parcel·la situada al carrer del Pla 2. Al desembre, l'Ajuntament va comprar aquesta 4a planta per ubicar-hi 14 pisos de protecció oficial. 

L'altre punt sobre habitatge que es tractarà al ple serà l'ampliació d'usos de la parcel·la d'equipaments del carrer de Clementina Arderiu amb carrer Marquès de Monistrol, per qualificar-la com a sistema d'habitatge dotacional públic. 

2. Qüestions santfeliuenques: del Complex al mercat de marxants i manteniment dels carrers

Després que el ple de desembre aprovés el Pla de Viabilitat del Complex per als propers tres anys, aquest mes es debatrà el conveni que regularà aquest pla i la proposta de tarifes d'abonaments per aquest 2019.

Un altre dels temes destacats serà l'aprovació definitiva la reorganització del mercat de marxants. A l'octubre ja es va donar el vist-i-plau incial a aquesta qüestió, en què es va plantejar la reducció d'una cruïlla. També està previst que es prorroguin contractes relacionats amb el manteniment de l'arbrat públic i el manteniment i neteja de parcs, jardins i àrees de jocs. 

3. Mocions locals: salut, bombers, pagesos, seguretat i educació

ICV-EUiA, PSC, Ciutadans i VSF presenten una moció per al restabliment del servei d'urgències i pediatria del CAP El Pla, i de la farmàcia de guàrdia nocturna. Els mateixos grups, sumant-hi PP i el regidor no adscrit en presenten una altra per a la millora de les condicions laborals i de treball del cos de Bombers. D'altra banda, el PP demanarà mesures de seguretat en pisos ocupats il·legalment.

Una altra de les mocions la presenta Unió de Pagesos, per establir mesures per ajudar a pal·liar els danys provocats per la pluja caiguda durant l'any passat als cultius del Parc Agrari. I la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament en presenta una més en relació al model organitzatiu dels centre educatius 0-3.

4. Mocions d'àmbit general: educació i detencions arbitràries a independentistes

En l'apartat de les mocions d'àmbit general, es tractaran dues mocions. La Junta de Portaveus presenta un text per promoure el desenvolupament de projectes de l'Aliança Educació 360, en relació a una perspectiva global de l'educació.

D'altra banda, els grups municipals d'ERC i PDeCAT de rebuig a les detencions arbitràries contra independentistes.

5. Una nova regidora d'ICV-EUiA pels últims 4 mesos del mandat

En aquest ple de gener també es presentarà una cara nova com a regidora d'ICV-EUiA. Prendrà possessió Noèlia Fontana, després que al ple de desembre M.Cinta Daudé renunciés al càrrec.

Serà el segon canvi en dos mesos: al novembre era el regidor de Ciutadans Alex Cano qui s'acomiadava i al desembre el substituïa M. Carmen Bravo. Des de l'inici de mandat, hi ha hagut quatre renúncies: a banda de Cano i Daudé, els altres regidors sortints han estat Elisabeth Valencia, Xavier Alegre, tots dos de Ciutadans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat