La Mostra de Cinema Asiàtic dobla el nombre d'espectadors

Més d'un miler de persones es van apropar a CineBaix per gaudir del millor cinema oriental de la temporada

NOTA: Crònica cedida per La Mostra de CineBaix

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat continua creixent de forma imparable. La seva 12a edició, que va començar el passat mes de novembre amb la programació de cinema àrab, segueix recollint èxits amb la seva segona cita anual: la Mostra de Cinema Asiàtic, celebrada entre el 24 i 28 de gener, ha duplicat el nombre d'assistents de l'edició del 2018. Un total de 1184 espectadors van omplir durant un cap de setmana les sales de CineBaix per gaudir de les millors pel·lícules asiàtiques de la temporada, des de Hirokazu Koreeda fins a Naomi Kawase. 

Aquests números confirmen l'èxit i consolidació de la nova estructura de La Mostra, que consta de quatre programacions a l'any: àrab al novembre, asiàtica al gener, llatinoamericana al març i africana al maig. El nombre d'espectadors parla per si sol: respecte a l'edició de 2018, han augmentat més del doble. L'assistència dels no socis ha crescut (d'un 43,7% a un 58,4%), així com la quantitat de sessions (de les 13 de l'any passat a les 20 d'aquesta, incloent-hi quatre sessions noves per a centres educatius) i els ingressos a taquilla (que gairebé es tripliquen respecte al 2018). 

També ara fa un any s'inaugurava el Premi del Públic, que ja s'ha instaurat en totes les mostres de l'any i que ha tingut com a guanyadora a la Mostra de Cinema Asiàtic a Mi vecino Totoro de Hayao Miyazaki, que es projectava amb motiu del seu 30è aniversari. Aquesta ha estat no només la més ben valorada a través dels vots del públic, sinó també la més vista, amb un total de 125 espectadors en dues sessions diferents. No obstant això, la sessió individual amb més públic va ser la de Made in India: Sui Dhaaga, que venia acompanyada d'un cinefòrum amb la periodista Laia Tresserra, de la revista Opcions

La propera cita al calendari és La Mostra de Cinema Llatinoamericà, que se celebrarà del 28 de març a l'1 d'abril. En menys de dos mesos, CineBaix s'omplirà del millor cinema del centre i sud del continent, amb visions diverses de les problemàtiques que ha viscut i continua vivint en el present.

En poques setmanes coneixerem la programació completa i els cinefòrums que l'acompanyaran.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat