Arrenca l'E-Bicibox: bicis elèctriques compartides per moure's entre Sant Feliu i una dotzena de municipis

A partir d'aquest dimarts engega aquest servei, semblant al 'Bicing', que connectarà 12 municipis de l'AMB. Sant Feliu tindrà dues estacions: a l'estació de Renfe i a la carretera Laureà Miró

El servei E-Bicibox començarà a funcionar aquest dimarts. Es tracta d'una proposta de bicicleta pública compartida connectat amb una dotzena de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la majoria del Baix Llobregat a més de L'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès. L'AMB va presentar la proposta al setembre i aquesta setmana arrenca el nou sistema de bicicletes elèctriques compartides, que s'ubicaran en mòduls tancats.

Sant Feliu és un dels municipis de la comarca on s'implantarà aquest servei, que es mou a mig camí entre el servei Bicing de Barcelona i els aparcaments Bicibox. De moment, compta amb dos mòduls d'estacionaments a la ciutat: una a l'estació de Renfe, davant del parc Nadal, i l'altre al carrer Laureà Miró, davant el centre comercial Sant Feliu Parc.

30 euros l'any i una tarifa segons les franges d'ús

Per fer servir les bicicletes elèctriques d'us compartit caldrà pagar una quota anual de 30 euros i una tarifa segons les franges temporals d'ús. Per exemple, durant les primeres cinc hores, per cada 30 minuts o fracció es pagaran 50 cèntims, i a partir de cinc hores, el preu per una hora serà de 2 euros. L'horari serà de 7 del matí a 12 de la nit els 365 dis de l'any.

L'alta del servei s'ha de fer a través del web de Bicibox: a partir d'aquí cadascú disposarà d'una targeta amb la qual podrà utilitzar una bicicleta d'ús compartit del servei E-Bicibox. Són mòduls tancats que inclouran 300 bicicletes i 630 places per garantir que es pugui aparcar.

La connexió amb Barcelona, assignatura pendent

Amb el nou servei e-Bicibox, es podrà anar des de Sant Feliu fins a una dotzena de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els més propers són Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues i Cornellà. També disposen del servei Castelldefels, Gavà, L’Hospitalet, El Prat, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès i Viladecans. Els desplaçaments poden ser urbans o interurbans.

Aquesta iniciativa de bicicletes públiques compartides al Baix Llobregat no és la primera que s'intenta activar al Baix Llobregat. El 2009, dos anys després que s'implantés el Bicing a Barcelona, l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) va plantejar tirar endavant un servei de lloguer de bicicletes al Baix Llobregat i a L'Hospitalet que volia ser el màxim de compatible amb el Bicing de Barcelona, un servei que no va acabar de funcionar mai. L'alternativa va ser el Bicibox, un aparcament segur de bicicletes, que a Sant Feliu va arribar el 2012.

La proposta de l'E-Bicibox és, precisament, és un híbrid d'aquests dos models, el Bicing i l'E-Bicibox. Tot i això, el que no es podrà fer, almenys de moment, és arribar fins a Barcelona amb aquest servei perquè l'E-Bicibox i el Bicing no seran compatibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat