Una aproximació al fotògraf Francesc Boix a través d'un documental i una exposició

Aquest dijous es projecta a CineBaix "Las dos guerras del fotógrafo Boix" i després es farà un debat amb els comissaris de l'exposició que es pot veure fins diumenge al cinema

Última setmana per descobrir a Sant Feliu la figura del fotògraf Francesc Boix (1920-1951) a través de l'exposició "Els primers trets de Francesc Boix", que es va inaugurar fa un mes a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Per aproximar-se encara més al conegut com a fotògraf de Mathausen, aquest dijous es projecta a CineBaix el documental Las dos guerras del fotógrafo Boix i després es farà un debat amb Ricard Marco i Ramon Barnadas, comissaris de l’exposició, i August Andreu, amic de Francesc Boix.

El documental dona a conèixer la importància del treball de Francesc Boix en els judicis de Nuremberg i revela una col·lecció inèdita de fotografies de la Guerra Civil espanyola realitzades per Boix. El fotògraf és conegut per haver muntat una cadena de robatori de negatius en el camp d'extermini nazi de Mauthausen. Part dels clixés sostrets es van convertir en proves incriminatòries contra els nazis en els judicis de Nuremberg. Va ser l'únic espanyol que va comparèixer com a testimoni davant del Tribunal Internacional de Nuremberg.

El documental es projectarà aquest dijous a les 19.30h i després es farà el debat. L'acte l'organitza l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat com a activitat complemetària a l'exposició, que dijous també es podrà veure a CineBaix, i l'entrada serà gratuïta. D'altra banda, aquest cap de setmana es projectarà també a CineBaix la pel·lícula “El fotògraf de Mauthausen”, que retrata la seva història.

Exposició a l'Arxiu Comarcal amb fotografies de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d'Aragó i Segre

Fins divendres es pot visitar a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l'exposició fotogràfica "Els primers trets". La mostra recull una selecció de les primeres fotografies fetes per Francesc Boix, quan el 1938, durant la Guerra Civil espanyola, es va incorporar voluntàriament amb 17 anys a la 30a Divisió de l'Exèrcit Popular de la República. Mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d'Aragó i del Segre. 

El setembre de 2016 la Generalitat va obtenir una col·lecció d'imatges de la Guerra Civil de Francesc Boix realitzades al front d'Aragó i al front del riu Segre. Es tracta d'imatges que va fer Boix quan tenia 17 anys i que permeten completar el llegat d'un dels fotògrafs més destacats del país. D'avui fins diumenge l'exposició es pot visitar a CineBaix.

Comentaris

M. Luz Sant Feliu de Llobregat
1.

Des d'avui, dijous, podreu veure l'exposició al vestíbul de CineBaix fins el 18 de febrer inclòs.

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat