La Biblioteca Montserrat Roig reivindica el món dels curtmetratges amb el cicle "El Dia més curt"

De febrer a abril s'han organitzat cinc sessions on es projectaran curts premiats de temàtiques diverses. Dissabte es farà la primera sessió, que s'adreça al públic familiar

La Biblioteca Montserrat Roig s'endinsa al món dels curtmetratges amb el cicle El Dia més curt, una iniciativa que reivindica el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions per fer-les arribar arreu del territori. La proposta l'organitzen la Xarxa de Biblioteques Municipals en col·laboració amb Catalunya Film Festivals.

En total, seran cinc sessions centrades en cinc temàtiques diferents on es projectaran curtmetratges destacats, que hagin passat pels principals festivals catalans i amb premis internacionals. La primera proposta arriba aquest dissabte a les 12 del migdia i s'adreça al públic familiar. Sota el títol Junior Beat, es tracta d'una sessió a partir de 4 anys i recomanada sobretot entre els 8 i els 12 anys. Es podran veure fins a sis curts centrats en temes diversos, com el medi ambient, la fantasia, els drets humans o la cultura audiovisual.

La setmana que ve, dijous a les 18.30h, tindrà lloc la sessió Bandarra!, que proposarà els curts més divertits i passats de volta amb la intenció de riure de tot. Serà una sessió adreçada a un públic major de 12 anys. El 7 de març a les 18.30h serà el torn de Perles del Quebec, amb ficcions i animacions de la cinematografia del Quebec, una de les potències mundials del curtmetratge.

Les dues últimes sessions es dedicaran al món dels videoclips. Km 0 al vídeo musical català s'ha programat per dijous 21 de març i dijous 11 d'abril. S'hi podran verue dues seleccions de videoclips catalans per intentar trobar les claus d'un estil propi i que inclou una proposta de la banda santfeliuenca Beef, a més de noms com Love of Lesbian, Manel, Hidrogenesse o El Guincho, entre d'altres. 

Totes les projeccions es faran a la sala Joana Raspall, duren aproximadament una hora i són d'entrada lliure i gratuïta. En cada sessió els assistents podran votar els curts que més els hagin agradat. Entre totes les persones que hi participin, se sortejaran tres bosses de la biblioteca amb un val 2x1 per a CineBaix. Podeu consultar la programació completa a l'arxiu adjunt.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat