La reforma del mercat de marxants: segon intent després que l'oposició la tombés al ple de febrer

És un dels punts de la sessió que es farà aquest dijous, on també es farà la liquidació del pressupost del 2018

El ple de febrer tornarà a debatre sobre la reforma del mercat de marxants, un punt que el govern volia aprovar a la sessió de gener, però que l'oposició en bloc va tombar. Serà un dels temes del ple d'aquest dijous, que compta amb 24 punts a l'ordre del dia. El ple es farà aquest dijous a les 19.30h i el podreu seguir en directe per streaming a través de la web de Fetasantfeliu o bé per Twitter amb el hashtag #plesantfeliu.

Segona oportunitat per aprovar la reforma del mercat de marxants

La reforma del mercat de marxants no va obtenir prou suport a l'últim ple municipal. El punt es va debatre tard, passades les onze de la nit, i l'equip de govern es va quedar sol amb nou vots votant a favor de la proposta. Van ser nou vots en comptes de deu perquè la regidora Lídia Muñoz ja no era al ple per motius familiars. 

Una de les mesures de la reorganització del mercat de marxants dels dilluns planteja eliminar les parades del mig del tram del carrer Sant Josep entre Joan Antoni Samaranch i Ramon i Cajal. La majoria de grups de l'oposició va apuntar "problemes de mobilitat" per argumentar els vots contraris així com que la proposta no havia generat prou consens entre paradistes. A més, també van retreure no haver rebut prou informació sobre aquest punt. Ara el tema es tornarà a tractar aquest dijous.

De la liquidació del pressupost al Pla Local de Salut

Al ple de febrer es debatran també qüestions econòmiques. El punt més destacat serà la liquidació del pressupost del 2018, però també es presentaran les bases i la convocatòria per a l'any 2019 de subvencions a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur i per persones en situació d'atur que s'estableixin com a autònomes per posar en marxa d'una activitat econòmica al municipi. També s'aprovaran els preus públics i les bonificacions per a la Fira.

A més, es debatrà el Pla Local de Salut i la modificació inicial de l'ordenança de transparència i administració electrònica. Una altra qüestió que es plantejarà serà la modificació del contracte del servei de conservació, manteniment i neteja de parcs, jardins públics.

Mocions: Dia de la Dona, participació, habitatge, educació, Open Arms i política general

A la sessió de febrer es debatran sis mocions. Dues seran d'àmbit local: una és l'adhesió al Manifest del Consell de Dones de Sant Feliu en el Dia Internacional de les Dones i l'altra la presenta la junta de portaveus per donar compte al ple del document de conclusions del procés de participació ciutadana per a la transformació urbana de 2028 a Sant Feliu.

Pel que fa a les mocions d'àmbit general, n'hi haurà quatre centrades en temes diversos. L'Associació de Veïns Falguera en presenta una per a l'aplicació de la Llei d'Habitatge 24/2015 a Catalunya. D'altra banda, la junta de portaveus presentarà un text sobre la necessitat de combatre la segregació escolar amb la corresponsabilitat de tots els agents educatius.

ERC presentarà una moció de suport a Proactiva Open Arms i per demanar la llibertat del vaixell retingut pel govern espanyol al Port de Barcelona. I Ciutadans en porta una altra relacionada amb la situació política a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de l'any passat.

Podeu consultar l'ordre del dia complet a l'arxiu adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat