Del soterrament al "patiment" dels regidors populars: Elisabet Ortega es presenta com a cap de llista del PP

El president del PP a Catalunya Alejandro Fernández va participar dimecres en un breu acte de presentació de la candidata a la sala dels Àustries del Palau Falguera

  • Elisabet Ortega es va presentar oficialment com a candidata aquest dimecres / Foto: Partit Popular
    Elisabet Ortega es va presentar oficialment com a candidata aquest dimecres / Foto: Partit Popular
  • El president del PP a Catalunya Alejandro Fernández va participar en la presentació d'Elisabet Ortega / Foto: Partit Popular
    El president del PP a Catalunya Alejandro Fernández va participar en la presentació d'Elisabet Ortega / Foto: Partit Popular

Falten tres mesos per les eleccions municipals del 26 de maig i la maquinària dels partits s'accelera. Aquesta setmana ha estat el PP qui ha presentat oficialment la seva candidata, que tornarà a ser l'actualment única regidora dels populars a Sant Feliu, Elisabet Ortega. Una quarantena de persones van assistir a la sala dels Àustries a la presentació d'Ortega, acompanyada del president del PP a Catlaunya, Alejandro Fernández.

L'alcaldable del PP que va fer un discurs on va treure pit especialment del soterrament i va defensar que "és molt útil tenir regidors del PP al territori perquè són corretja de transmissió directa amb el PP, que és un partit de govern".

Elisabet Ortega: del soterrament a les polítiques de seguretat i la neutralitat dels espais públics

El PP ha tingut aquest mandat una sola representant a l'Ajuntament, Elisabet Ortega, candidata de nou pel PP a les eleccions municipals. Ortega va admetre que havia estat dur, però va fer un discurs on va treure pit de la reivindicació històrica del soterrament: "des del 2010 presentàvem esmenes cada any als pressupostos de l'Estat per exigir el soterrament, i l'any passat des del PP ens van tornar a dir que presentéssim una esmena per revalorar el projecte i rebaixar costos".

Ortega va subratllar aquest pas que es va fer just abans que el govern de Rajoy anunciés el paquet d'inversions a Catalunya, ara fa dos anys. I fa un any i escaig, l'aleshores ministre de Foment va venir a Sant Feliu a anunciar el soterrament. La candidata del PP va insistir en què "és molt útil tenir regidors del PP al territori, jo vull estar a Sant Feliu per ser útil pels meus veïns". A més, també es va referir a "coses que hem aconseguit des del PP" i va parlar de la baixada de l'IBI (a partir de l'acord que PP i VSF van fer amb l'equip de govern l'estiu del 2016) o a la moció aprovada al ple de gener que demanava que es fessin "inspeccions als pisos ocupats il·legalment".

L'alcaldable del PP va carregar contra el govern de Sant Feliu perquè "defensa plans de rescat social però no informa bé de les ajudes que s'ofereixen". En clau de futur, Ortega va fer referència a qüestions de neteja i espai públic, afirmant que "falten contenidors, els carrers estan bruts i hi ha molts llums apagats". I també va fer referència a "les polítiques de seguretat", que probablement poden ser un dels cavalls de batalla de la propera campanya del PP, retraient al govern que "quan ens vam queixar pels robatoris a Sant Feliu ens van dir racistes".

La candidata del PP també va carregar contra la pancarta del balcó de l'Ajuntament, que diu "Us volem a casa", preguntant al públic: "a què es refereix la pancarta, a pizzes? A 'xoriços'?" En aquest sentit, va apuntar que "hem d'aconseguir que es respecti netutralitat espais públics i treure els llaços grocs dels fanals".

Alejandro Fernández: "renunciem al nacionalisme de qualsevol signe"

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, va fer un discurs d'agraïment a la militància i amb tocs victimistes. "Qui s'acosta al PP a Catalunya ho fa per patir i per ser molts cops incompresos", va començar afirmant. De seguida es va referir al salt d'Arrimadas a la política espanyola per comentar que "m'ha sorprès que els analistes destaquessin que en aquests tres anys ha hagut d'aguantar molts "escraches" i que al final no havia aguantat més, perquè des del PP fa 40 anys que vivim això a Catalunya". Fernández va fer un repàs als seus primers anys com a càrrec del PP, ara fa vint anys, asssegurant haver viscut episodis de "destrosses a locals" i "intents d'agressió" a Reus i a les Terres de l'Ebre.

A més, va assegurar que "des del PP hem renunciat al nacionalisme de qualsevol signe, perquè és una ideologia perversa" i va advertir que "Espanya cometria un gran error si creu que el nacionalisme es combat amb un altre nacionalisme, mai defensarem això". El president del PP a Catalunya va afirmar que "defensarem Espanya sempre, però Espanya no són només els que pensen com nosaltres i això és el que fa gran Espanya".

Més enllà de les municipals, Fernández va parlar també de les eleccions generals del 28 d'abril, apuntant que "quan hi ha problemes de veritat, la gent recorre al PP". Va fer un punt d'autocrítica admetent que "hem comès alguns errors al passat" i també va qualificar el moment actual de "crisi institucional, que el PP resoldrà". Per Fernández, les eleccions generals "seran unes primàries que guanyarem per les eleccions municipals, després que el 2015 en molts municipis catalans se'ns va castigar per la corrupció del partit en altres llocs d'Espanya". Ortega també va defensar que les generals serviran per "guanyar força per les municipals".

Ortega i Fernández es van conèixer fa deu anys en un curs de formació de la FAES

Elisabet Ortega és probablement la regidora amb més capacitat de síntesi del ple municipal i aquesta tendència a la brevetat també la va traslladar a l'acte de presentació de partit. Anunciat a les 19h, va arribar mitja hora tarda amb Alejandro Fernández, president del PP a Catalunya, que es va disculpar molt pel retard. Sense música d'entrada ni sortida i només amb els parlaments de la mateixa Ortega i Fernández, l'acte va durar amb prou feines vint minuts.

El president del PP a Catalunya va recordar que s'havia conegut amb Elisabet Ortega fa 10 anys en un curs d'estiu de formació de la FAES. Una anècdota que va fer servir per descriure Elisabet Ortega com "una persona autènticament apassionada per la criminologia i amb una gran vocació política, unida a una formació professional de primer nivell". Fernández va elogiar la candidata definint-la com "una persona entusiasta, amb molt domini de les xarxes socials i molt preparada."

Elisabet Ortega va començar el seu discurs referint-se a Sant Feliu com a ciutat de les Roses i convidant Fernández a la Fira i l'exposició de roses del mes de maig, que coincidirà amb l'inici de campanya de les municipals. La candidata també va parlar de la tria del lloc on es va fer la presentació dimecres, el saló dels Àustries, "és el lloc on vaig casar la meva germana, una de les coses més importants que he fet en aquest mandat" i va acabar el seu discurs fent una menció especial a Raquel Caballero, secretària del PP a Sant Feliu, "perquè amb ella va començar tot".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat