Optimisme, república i propòsit de ser "alternativa al govern actual": Oriol Bossa es presenta com a candidat a l'alcaldia per ERC

Una posada en escena lluny dels clàssics mítings va ser l'escenari d'una presentació amb la diputada Jenn Díaz i el conseller d'Afers Socials, Treball i Família Chakir El Homrani

L'escenari al centre: una tarima no gaire alta i cap peu de micròfon ni faristol. Les cadires situades en format circular i una bossa de tela a cada seient amb la paraula "Bossa" impresa, com a joc de paraules, a partir de diferents conceptes socials. Il·luminació cuidada i projecció de vídeo. ERC va apostar ahir dimarts en la presentació d'Oriol Bossa com a candidat a l'alcaldia per una posada en escena a la Sala Ibèria que fugia dels mítings clàssics. La secció local d'Esquerra va fer un acte posant l'accent en la idea d'"equip" per transmetre esperit guanyador amb la voluntat de "ser una alternativa al govern actual". A l'acte, on es respirava optimisme, es va parlar molt de "república"però no d'independentisme.

"Vinc a presentar-vos la idea de la victòria", així va obrir la seva intervenció Oriol Bossa, cap de llista d'ERC per segona vegada. "Per primer cop en quaranta anys, ens presentem a Sant Feliu amb el convenciment que podem guanyar les eleccions", va afirmar. El lema d'ERC també va en aquesta línia: #guanyem, amb la incorporació del hashtag per facilitar-ne l'ús a les xarxes socials.

L'acte va durar prop d'una hora i mitja i va comptar amb les intervencions de la diputada santfeliuenca Jenn Díaz i el conseller d'Afers socials, Treball i Famílies Chakir El Homrani. A més, els parlaments es van anar intercalant amb un vídeo d'arxiu del líder d'ERC Oriol Junqueras i un altre vídeo per a l'ocasió amb la secretària del partit, Marta Rovira, en què des de l'exili donava suport a la candidatura d'Oriol Bossa. A més, també es van projectar dos vídeos promocionals de la secció local d'Esquerra, combinat amb la interpretació musical en directe d'Helena Mirabet d'un tema de Lluís Llach i un de Txarango.

Oriol Bossa: "som l'alternativa al govern que tenim ara"

El candidat a l'alcaldia per ERC, Oriol Bossa, visiblement nerviós i emocionat -"avui visc un torrent d'emocions"-, va fer un discurs insistint en la possibilitat de guanyar les eleccions "per primera vegada en la història d'Esquerra a Sant Feliu". Bossa va afirmar que "en lloc està escrit que eleccions municipals les hagin de guanyar sempre els mateixos i sortirem a guanyar". I va argumentar aquestes possibilitats referint-se a enquestes internes "que ens situen molt a prop de la victòria" i també als resultats a Sant Feliu del desembre del 2017 al Parlament, en què ERC va aconseguir 5.500 vots, el rècord pels republicans en qualsevol eleccions a la capital del Baix Llobregat.

El 2015 ERC va aconseguir tres regidors a les eleccions municipals, després d'un mandat sense representació a l'Ajuntament. Durant aquests quatre anys han estat a l'oposició, una tasca que ahir Bossa va descriure com "una oposició responsable, donant suport al que està ben proposat i sent crítics quan ls coses es fan malament". També va assegurar que durant aquests anys "hem parlat amb tothom, vivint i trepitjant la ciutat". I va insistir en què ERC es postula com "l'alternativa al govern que tenim ara".

El candidat a l'alcaldia va defensar la voluntat de "transformar Sant Feliu" amb la voluntat de "generar complicitats" i "fent república en el dia a dia". En un discurs on no va esmentar pràcticament l'independentisme en cap moment, Bossa va defensar les complicitats precisament amb "gent que no necessàriament ha de pensar com nosaltres" i va esmentar la PAH, entitats que treballen pel medi ambient o "entitats que tot i no ser independentistes creuen que els drets civils i polítics s'han de defensar". També va apuntar complicitats per "construir un Sant Feliu de lluites compartides" i es va referir al feminisme i a l'antifeixisme.

"Les eleccions municipals són molt importants per fer república", va afirmar Bossa. I aquesta idea de "fer república" la va resumir en "treballar per la justícia social, que la ciutadania assumeixi la recuperació econòmica, aplicant la tarifació social en més àmbits o treballant en la igualtat entre homes i dones".

Jenn Díaz reivindica la necessitat de fer política per "parlar amb veu pròpia"

La diputada santfeliuenca Jenn Díaz va tornar a Sant Feliu en pocs mesos, després que al gener ja va participar a l'acte de presentació de la secció local d'ERC al barri Falguera. Díaz va parlar del seu passat abans de saltar a la política -"quan estava a casa com una escriptora santfeliuenca que sobrevivia com podia amb la quota dels autònoms"- i de la necessitat "de ser a les institucions per parlar amb veu pròpia".

Jenn Díaz va recordar com s'havia passat anys "sentint que la gent paralva dels metropolitans, dels castellanoparlants i dels que teníem origens familiars a Extremadura i Andalusia, jo sóc aquestes tres coses i ningú del squi parlava m'acabava de representar, es volien apropiar de nosaltres els qui no volen de cap manera la república".

En clau feminista, també va retreure que "em semblava que a les institucions només hi accedien sobretot homes, des de classes altes, classes benestants i certa política professionalitzada" i per això va acceptar anar a les llistes d'ERC el desembre del 2017 al Parlament de Catalunya. "Hem de dir que sí a la política perquè hem de parlar amb veu pròpia i no només votar un referèndum sinó també a un projecte feminista, d'igualtat i obert". Díaz va deixar clar que "em són igual les banderes, la llengua, la identitat... Vull una ciutat de progrés i país que prosperi."

Chakir El Homrani: "no hem de renunciar a la diversitat de les nostres ciutats per construir una societat cohesionada"

El conseller d'Afers Socials, Treball i Família, Chakir El Homrani, va començar parlant del judici als presos polítics, afirmant que "és un judici que ens acusa a tots, de fer un acte tan simple i senzill com important d'agafar una papereta i posar-la a una urna" i va fer servir aquest símil per parlar de la triple cita electoral dels propers mesos (generals, europees i municipals) per "aconseguir que la primavera sigui absolutament republicana". En aquest sentit, va afirmar que "mai contraposarem els drets socials dels drets civils i polítics. No podem parlar de drets socials, tapar-nos els ulls davant vulneració de drets polítics i civils. I no podem parlar de drets polítics i civils sense drets socials, sense llibertat i autonomia de totes".

Per això, va subratllar la necessitat "d'una societat on tothom tingui les mateixes oportuntiats", a més de la importància "dels nostres barris", per tal d'"entendre que la col·lectivitat i la nostra identitat es sustena en la diversitat de la qual formem". Chakir El Homrani també es va referir a tenir "la capacitat d'escoltar a tothom, també a la gent que no pensa com nosaltres" i a l'empatia per "no renunciar a la diversitat de les nostres ciutats" i per "construir una societat cohesionada". A més, va afirmar que "tenim molts orígens i tots n'estem orugllosos" i va recordar que la seva mare va néixer a Tànger i el seu pare a Tetuan i com davant d'això "no accepto que em redueixin a l'estereotip pels meus orígens ni que confrontin identitats".

El conseller va acabar fent referència a la manera com havia conegut Oriol Bossa, arran d'una petició de reunió al departament amb el govern de Sant Feliu per l'obertura del centre d'acollida per infants i adolescents sense referents adults. "El fet que gestionés una trobada amb l'alcalde i el departament per plantejar dubtes estant a l'oposició, em va fer pensar que és una persona capaç d'assumir responsabilitats".

Podeu consultar la galeria d'imatges de l'acte aquí.

FOTOS: Jordi Vinuesa.

Comentaris

Raül
2.
Opcions a ser la primera força ho veig complicat, però si que el seu creixement serà notable i quedar-se molt aprop d'IC-V i el PSC. Primera força a l'oposició, única força d'esquerres i centre esquerra que es presenta a l'ajuntament de Sant Feliu i un PDCAT en hores baixes farà que Esquerra tregui els millors resultats de la història en democràcia. Perfectament veig a Esquerra sent primera força al barri centre superant el 25%, arribant o apropant-se al 20% els barris de Roses Castellbell, Mas LLuhí i les Grasses, al voltant del 15 % al barri Falguera, superant el 10% a Can calders i apropant-se a aquest persentatge al barri de la Salud.
  • 9
  • 7
Populisme barat
1.

Chakir El Homrani? AH, SI!, aquell conseller que deia que ens sobraven recursos per acollir, mentre els Mossos feien el que podien perquè els MENAs dormíssin al terra de les comissaries, i que avui en dia campen pel carrer sense cap cura ni control.

Vale, ok, ja sé qui és.

  • 27
  • 18

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat