Tornar a començar: la nova aventura de Ramon Mirabet

El músic santfeliuenc acaba d'estrenar la gira del seu tercer disc Begin Again, que publicarà el 22 de març

El músic santfeliuenc Ramon Mirabet torna als escenaris amb noves cançons i l'energia renovada per tornar a començar. Begin again és el títol del seu tercer disc, que sortirà publicat el 22 de març, i representa també l'essència d'aquest treball, tal com explica el mateix músic: "fins ara he viscut una aventura increïble i ara em toca tornar a començar, intentant fer un pas endavant i anant una mica més enllà". El disc compta amb deu temes i surt d'aquí a deu dies, però al febrer ja es va estrenar el single que dona nom a l'àlbum i aquest cap de setmana ha arrencat la gira amb dos concerts a L'Hospitalet i a Manresa. A partir d'ara, el ritme no s'atura i aquest divendres actua la sala Clap de Mataró i dissabte a la Mirona de Salt. De moment, ja ha anunciat una quinzena de concerts, entre els quals destaca el del 5 d'abril al Palau de la Música.

La tornada als escenaris arriba després de gairebé mig any sense fer concerts: al setembre, el músic va anunciar que s'apartava temporalment dels escenaris per gravar el seu tercer disc, previst inicialment per l'any passat i que finalment sortirà publicat ara. "En aquests mesos no he fet concerts, però ha estat l'any en què més he treballat, he passat moltíssimes hores a l'estudi", explica. La novetat principal del disc és que ell mateix s'ha encarregat per primer cop de la producció: "fins ara havia treballat amb productors i ara l'he produït íntegrament, he descobert un món nou dins la música".

"Cada cançó ha estat un repte"

Pel que fa a l'estil, el músic santfeliuenc assegura que "no hi ha grans canvis" però alhora "tampoc és una continuació" i insisteix en una idea que ha defensat sempre al llarg de la seva trajectòria musical: "no em tanco, no m'agrada ficar-me barreres ni classificar la música que faig, m'agrada més portar cada cançó on crec que ha d'anar i no tinc cap prejudici a l'hora de fer estils musicals, espero que això sigui sempre així". Qui segueixi el recorregut musical de Mirabet el podrà reconèixer, això sí, perquè "hi ha un univers que continua", però per aquest tercer disc "volia canviar una mica i per això he fet el que en cada moment em venia de gust fer".

El fet d'haver autoproduït el disc ha suposat que "cada cançó hagi estat un repte, hem anat aprenent a mesura que treballàvem i portàvem cada cançó una mica més enllà, ha estat un aprenentatge continu". Un procés que ha estat intens i que ha implicat "moltes hores a l'estudi, treballar de dilluns a diumenge, a les nits... fins i tot he pres cafè per primer cop a la meva vida", afegeix.

Aquest ritme exigent de treball també ha anat en paral·lel "a un any de muntanya russa emocional en la meva vida personal". I per això, explica que "tot ha agafat una energia molt visceral i s'ha transmès també a l'hora d'escriure les lletres" i admet que "de vegades m'ha sobrepassat una mica tanta intensitat".

Begin again: comença una nova etapa 

Ara fa tres anys que Ramon Mirabet va publicar Home is where the heart is, un disc que va presentar en desenes de concerts per les principals sales de concerts del país i escenaris de festivals com el Cruïlla o Cap Roig, i en farà sis del primer. A més, també va fer un concert a Sant Feliu, a la Sala Ibèria ara fa dos anys. Ara, explica que tenia clar que "amb el segon disc tancava una etapa de la meva vida que engloba els últims deu anys: de passat a tocar al carrer, el pas pel programa a França, tot el que va passar amb el primer disc, el segon... Tenia la sensació que ara s'acabava una etapa i em tocava tornar a començar".

Per Mirabet, aquest tornar a començar implicar "picar pedra, seguir treballant i donar-se a conèixer, que costa moltíssim". El músic assegura que "costa molt fer créixer un projecte així perquè no hi ha tants espais, hi ha més opcions per grups més festius o d'altres més mediàtics que surten de programes de televisió" i defensa que "hi ha grups molt bons que sembla que no existeixin.

Més enllà de la seva experiència personal, Ramon Mirabet també estén la declaració de principis del títol del disc als canvis vitals en general: "molta gent que m'envolta també també estan vivint moments en les seves vides en què els ha tocat tornar a començar, per qüestions diferents. Aquest tornar a començar és constant a les vides de les persones, i m'agradava el concepte".

A punt per la màgia dels directes

La gira "Begin Again" acaba d'arrencar i per als propers tres mesos ja ha anunciat una quinzena de concerts arreu de Catalunya i també per Mallorca, Sevilla o Cadis. El músic santfeliuenc reconeix que tenia "moltes ganes de començar a estar damunt dels escenaris". Pel que fa als directes, apunta que "el disc és molt enèrgic i es transmet a l'escenari, és més rocker, més elèctric; les cançons són molt viscerals i això és nota".

Ramon Mirabet Disfruta moltíssim als escenaris i assegura que "per mi cada concert és una experiència brutal". A més, també subratlla el paper del públic: "al final un concert és un intercanvi d'energies recíproc, cada concert té el seu propi univers i molts cops el públic també sorprèn als músics".

Begin again surt publicat el 22 de març i aquest cap de setmana actuarà a Mataró i a Salt. Una doble oportunitat per descobrir els temes del nou disc i l'essència d'aquest tornar a començar que acompanya la nova aventura del músic santfeliuenc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat