Un projecte de mentoria per acompanyar joves que migren sols

El programa es va presentar aquest dimecres en una sessió informativa al Casal de Joves. L'objectiu és poder ser referents de joves del Centre Mirabolà i oferir-los suport emocional

Acompanyar joves que migren sols en el procés d'arribada a Sant Feliu i oferir-los suport emocional. Aquest és el principal propòsit del programa de mentoria de menors migrants no acompanyats que es va presentar aquest dimecres al Casal de Joves, en una sessió informativa organitzada per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, la DGAIA i l'Ajuntament on van assistir prop d'una quarantena de persones. Des de la Generalitat s'està impulsant aquest projecte arreu de Catalunya i ahir es va donar a conèixer a Sant Feliu per tirar-lo endavant amb els joves que viuen al Centre Mirabolà de Sant Feliu.

La presentació d'ahir la va obrir la regidora de nova ciutadania, Mireia Aldana, que va vincular el projecte amb el propòsit d'"avançar en el model de ciutat que volem a Sant Feliu, en què qualsevol persona que vingui tingui tots els drets garantits" i va remarcar que "el projecte de mentoria vol que aquests joves tinguin referents de confiança i puguin fer la seva vida de ple dret".

Un projecte adreçat a persones majors de 25 anys amb el compromís mínim de mig any

El programa de mentoria vol vincular els joves amb la societat on viuen i sobretot promoure la figura de referents, més enllà dels educadors i educadores dels centres. Per participar com a persones mentores en aquest programa cal tenir més de 25 anys, cert coneixement de Sant Feliu i disponibilitat horària. El projecte fixa un període de compromís de com a mínim sis mesos i amb la possibilitat de prorrogar-se fins a un any.

A les persones que es presentin com a mentores se'ls farà una entrevista prèvia i una formació inicial de 12 hores, a més de mantenir una supervisió professional durant el període que duri la mentoria. A partir d'aquí, es formaran tàndems entre una persona adulta i un jove. Des de la secretaria d'Igualtat i Immigracions, van insisitir en què "la intenció és que els joves tinguin suport emocional" i també en la importància que les persones mentores "coneguin i participin en la societat", per tal d'implicar-hi també els joves. Altres objectius també són promoure el coneixement de la llengua i facilitar l'adquisició de competències laborals.

En la sessió d'ahir es va explicar que el projecte de mentoria neix arran de la proposta engegada amb el projecte de "Ciutat Refugi", en què centenars de persones voluntàries es van oferir per ser mentores. Ara la proposta de mentoria s'ha traslladat a aquestes persones per acompanyar menors estrangers que migren sols i, segons van explicar ahir representants de la secretaria d'Igualtat, la majoria s'hi ha adherit.

Comentaris

Marc Muñoz Aladesa
Hola estic interessat en formar part d'aquest Projecte de mentors. Llàstima que no em vaig assabentar el dimecres, hauria assistit al casal a la presentació del projecte. On puc informar-me. Salutacions i gràcies.
En resposta a Marc Muñoz Aladesa
Marc Muñoz Aladesa Sant Feliu de Llobregat
1.

Hola estic interessat en formar part d'aquest Projecte de mentors. Llàstima que no em vaig assabentar el dimecres, hauria assistit al casal a la presentació del projecte. On puc informar-me. Salutacions i gràcies.

  • 4
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat