La Mostra de CineBaix posa el focus a Llatinoamèrica

Dijous s'inuaugura La Mostra de Cinema Llatinoamericà. Durant cinc dies es podran veure deu pel·lícules de vuit països diferents i quatre cinefòrums

La Mostra de CineBaix s’aproxima aquesta setmana al cinema llatinoamericà amb l’objectiu de reflexionar sobre qüestions d’actualitat i alhora promoure el canvi social defensant els drets humans. La 12a edició d'aquesta proposta que ja s'ha convertit en festival va arrencar al novembre, amb el cinema del Llevant i la Mediterrània, al gener va seguir amb el cinema asiàtic i ara se centra en el Cinema Llatinoamericà. De dijous a dilluns s'han programat deu títols de vuit països diferents i quatre cinefòrums centrats en Veneçuela, Brasil, Cuba i Uruguai.

La inauguració serà aquest dijous a les 19.30h en una sessió amb entrada gratuïta on es podrà veure Pájaros de verano, de Ciro Guerra i Cristina Gallego, un retrat de com va començar el narcotràfic a Colòmbia com mai s’ha explicat a partir del cas real d’una família i les seves tragèdies en aquest context. 

Els títols programats abarquen temàtiques i gèneres diferents, des de El ángel, de Luis Ortega, tot un fenomen de marca argentina produït pels germans Almodóvar basat en la història real d’un dels lladres més famosos del país, o documentals com El silencio es un cuerpo que cae, d’Agustina Comedi, un documental també argentí que combina la crònica de la història col·lectiva del país amb records personals de la mateixa directora.

Quatre cinefòrums per debatre sobre Uruguai, Brasil, Veneçuela i Cuba

Un dels plats forts d’aquesta edició de La Mostra seran els debats: se n’han programat quatre. Divendres 29, després de la projecció de La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner, que retrata la vida a presó del que després es convertiria en president d'Uruguai, Pepe Mujica. Per explorar la seva figura com a polític i revolucionari, passarà per La Mostra l'historiador Vicent Galiana, que és a més autor del llibre Tupamaros. Del fusell al parlament (1966 - 2016). Dissabte 30, després del documental O processo, de Maria Augusta Ramos, es farà un debat amb el periodista Germán Aranda, que ha treballat com a corresponsal al Brasil.

Diumenge 31 serà el torn de debatre sobre Veneçuela, amb la projecció de La familia, de Gustavo Rondón Córdova, una història entre un pare solter i un adolescent conflictiu en el context de la Caracas contemporània. Sota el títol de "Veneçuela i la maledicció de l'abundància", el politòleg Carles Badenes ampliarà aquest retrat del país llatinoamericà. I dilluns 1 d’abril, el protagonisme serà per Cuba: es projectarà Sergio & Serguéi, d’Ernesto Daranas, i després Tirso W. Sáenz, autor del llibre El Che Ministre, parlarà de la figura de Che Guevara a partir del seu pensament econòmic i la seva acció en la construcció del socialisme al país.

A més, també es comptarà amb la secció La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius. Dijous al matí es podran veure Ana y Bruno de Carlos Carrera, Viva Cuba de Juan Carlos Cremata Malberti i Conducta d’Ernesto Daranas.

Torna el Premi del Públic

La Mostra comptarà un cop més amb el Premi del Públic: els espectadors podran puntuar les pel·lícules que vegin per triar quina és la millor segons el seu criteri. Mi vecino Totoro va guanyar a La Mostra de Cinema AsiàticCapharnaüm a la de cinema del Llevant i la Mediterrània. La Mostra de CineBaix és un esdeveniment cada cop més consolidat que al gener va doblar el nombre d'espectadors amb el cinema asiàtic.

Les sessions costen 4 euros per al públic en general i són gratuïtes per a socis i sòcies. També es poden comprar abonaments individuals o per compartir. Trobareu tota la informació actualitzada a la web de La Mostra.

NOTA: Fetasantfeliu és mitjà oficial i durant aquesta setmana publicarem articles i entrevistes relacionades amb La Mostra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat