El proper ple, en 5 punts

Es presenteran les bases del concurs internacional de projectes per l'espai del soterrament, el pla de projecció internacional de la ciutat i qüestions d'habitatge

Penúltim ple abans de les eleccions municipals, amb 28 punts a l'ordre del dia, entre els quals hi ha 3 mocions. La sessió la podeu seguir en directe a través del minut a minut a la web de Fetasantfeliu o a Twitter amb #plesantfeliu. Podeu consultar l'ordre del dia al document adjunt.

1. Concurs de projectes urbanístics per després del soterrament

Després que fa poques setmanes es fes un pas decisiu perquè es puguin licitar les obres del soterrament, aquest dijous el ple se'n farà un altre. Es presenta una moció d'àmbit local de la ponència unitària del soterrament per donar conformitat a les bases del concurs internacional de projectes per al nou espai de centralitat urbana un cop s'hagit fet el soterrament.

Les bases del concurs parteixen dels requeriments plantejats per la ciutadania i un jurat en triarà tres propostes. D'aquestes tres, la ciutadania podrà triar quina prefereix en una consulta ciutadana que es preveu que es faci el 17 de novembre. Si tot continua segons el calendari previst, les obres del soterrament podrien començar a finals d'aquest any.

2. Pla de projecció internacional, protocol de Festes de Tardor i modificació de PGM per la Nau de Can Bertrand

Al ple d'aquest dijous es debatran diversos temes de ciutat: el pla de projecció internacional de la ciutat, el pla municipal de cooperació al desenvolupament i es preveu aprovar de manera definitiva el protocol de les Festes de Tardor. A més, s'aprovarà provisionalment la modificació Puntual del PGM a l'equipament de la Nau Bertrand per a la reordenació i ajustament del seu entorn.

D'altra banda, a la sessió es plantejarà l'assignació del nom d'Elisabeth Eidenbenz al nou espai públic que estarà situat entre els carrers de Sant Antoni, Josep Maria de Sagarra i Armenteres. Elisabeth Eidenbenz va fundar la Maternitat d'Elna, que entre 1939 i 1944 va acollir mares i infants i va salvar uns 600 nens i nenes entre refugiats republicans espanyols i jueus que fugien de la invasió nazi.

3. Diversos punts sobre habitage

El ple de març inclou diversos temes vinculats amb l'habitatge. D'una banda, es convocaran subvencions per a les persones propietàries que posin habitatges a disposició de la borsa de lloguer social.

I en clau d'habitatge, s'aprovarà el conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge pel programa de mediació per al lloguer social d'habitatges i per la borsa de mediació per al lloguer social. També s'aprovaran les bases per concedir subvencions a persones propietàries que millorin habitatges i els incorporin a aquesta borsa.

4. Revisió de preus i subvencions

Al ple també es revisaran els preus del contracte de la concessió del servei públic de neteja viària adjudicat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA fins al febrer de l'any passat i els preus del contracte del servei de conservació de parcs i jardins públics adjudicat a l'empresa Fundació Nou Xamfrà el 2017.

També s'aprovaran subvencions a diverses entitats culturals.

5 Dues mocions en clau social

Es debatran dues mocions d'àmbit general, que presenta ICV-EUiA. Una és per lluitar contra la criminalització dels i les joves i adolescents migrats sols i dotar econòmicament l'estratègia catalana d'acollida i integració. L'altra és per adherir-se al Manifest de l'Associació Trans*Baixpower & Roses de Sant Feliu, en el dia de la visibilitat Trans*, que se celebra el 31 de març.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat