Fins el 9 d'abril es pot fer la preinscripció escolar per al curs 2019-2020

L'oferta de P3 es manté amb 18 línies, igual que els últims cursos: 10 a centres públics i 8 en concertats. A 1r d'ESO s'obre una línia nova a l'Institut Olorda

Tret de sortida del procés de preinscripció escolar. Des d'avui 29 de març i fins el 9 d'abril es poden presentar les sol·licituds dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria per al curs 2019-2020. 

A Sant Feliu, l'oferta educativa de P3 manté les 18 línies que hi ha hagut els últims anys. En total, són 18 línies de P3, 10 en centres públics i 8 en concertats. Sant Feliu compta amb set escoles públiques: Gaudí, Falguera, Monmany i Pau Vila tenen una sola línia mentre que Miquel Martí i Pol, Nadal i Salvador Espriu en tenen dues. I hi ha quatre escoles concertades: el Col·legi Bon Salvador té tres línies, Mare de Déu de la Mercè i Verge de la Salut en tenen dues cadascuna i la Mestral té línia única.

En canvi, creix l'oferta educativa als instituts públics d'educació secundària: el curs que ve s'amplia una línia a l'institut Olorda, que passarà a tenir 5 línies a 1r d'ESO i el Martí Dot en continuarà tenint 4. També ofereixen ESO i Batxillerat les escoles concertades Bon Salvador, Mestral i Verge de la Salut, mentre que Mare de Déu de la Mercè només imparteix l'Eduacació Secundària Obligatòria.

Per moltes famílies, el procés de preinscripció es viu amb temor que els fills no puguin entrar en l'escola que es vol, però la regidora d'Educació, Mireia Aldana, explica que "cada any un 96% de les famílies de Sant Feliu escolaritzen en primera opció". A més, assegura que "es garanteix una plaça pública per a tothom".

Canvis en els criteris d'admissió per comabtre la segregació escolar

La novetat en el procés d'inscripció d'aquest any és que la Generalitat ha fet canvis en el decret d'admissió per reduïr la segregació escolar. Això implica que s'eliminen els punts extres per als fills o germans d'exalumnes dels centres i també per als alumnes amb malalties cròniques que afectin el sistema digestiu i endocrí, com la celiaquia.

Aquests canvis formen part de l'acord de país contra la segregació escolar que es va signar fa 10 dies al Parlament de Catalunya en un acte on van participar pràcticament tots els actors de la comunitat educativa. A l'acte hi van assistir alcaldes de municipis de més de 10.000 habitants d'arreu del país, entre els quals hi havia el de Sant Feliu, Jordi San José.

La regidora d'Educació, Mireia Aldana, ha explicat que "ja hem demanat una reunió amb el Departament d'Ensenyament per establir estratègies concretes de gestió, més enllà del pacte". Aldana considera que "la segregació s'ha de combatre amb petits gestos".

Abril: jornades de portes obertes a les escoles bressol

Fins al 24 de març els centres d'educació infantil i primària i els d'educació secundària obligatòria de Sant Feliu han fet jornades de portes obertes emmarcades en la campanya d'escolarització. A partir de la setmana que ve obriran portes les escoles bressol municipal: el 3 d'abril l'escola Fàbregas, el 8 l'escola Ginesta, el 10 Patufet i l'11 l'escola Tambor. La preinscripció a les escoles bressol es farà més endavant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat