Solidaritat trans*, les bases per l'endemà del soterrament i plans de futur en el penúltim ple del mandat

A la sessió de març es va donar llum verda a les bases del concurs internacional de projectes per l'espai que alliberi el soterrament i es van aprovar tres plans estratègics

La campanya de les generals és a tocar i la precampanya per les municipals s'accelera, però el ple de març va ser més tranquil que els últims i es respirava un to més relaxat durant tota la sessió, que es va allargar durant quatre hores. En la sessió es van aprovar tres plans estratègics que es deixen tancats abans d'acabar el mandat: d'accessibilitat, de projecció internacional de Sant Feliu i de cooperació al desenvolupament, i també va quedar aprovat de manera definitiva el protocol per a les Festes de Tardor.

A més, es van aprovar diverses mocions: una que donava conformitat a les bases del concurs internacional de projectes per al nou espai urbà que quedi alliberat amb el soterrament de les vies del tren, una altra per lluitar contra la criminalització dels joves que migren sols i una d'adhesió al manifest de l'Associació Trans*Baixpower per donar visibilitat al col·lectiu trans*.

L'oposició critica la precipitació del Pla de projecció internacional de la ciutat

El ple de març va donar llum verda a tres plans estratègics. D'una banda, es va aprovar per unanimitat el Pla d'Accessibilitat i el Protocol per a la participació dels diferents col·lectius en la millora de l'accessibilitat, que identifica les barreres arquitectòniques i estableix un programa per a la seva progressiva eliminació. També es va acordar tirar endavant el Pla de Cooperació al desenvolupament, que planifica el període 2019-2023. En aquest cas, només Ciutadans es va abstenir i la resta hi van votar a favor.

Més controvertit va ser el Pla de projecció internacional de la ciutat, que segons es va explicar al ple "vol consolidar la innovació com a element transversal i impulsar l'atractiu internacional de la ciutat. Una proposta que bona part de l'oposició va qualificar d'haver-se plantejat de manera "precipitada", tot i que segons el regidor Josep M. Rañé els objectius d'innovació plantejats al projectes "ja s'incloïen al PAM". A banda dels partits de govern, el pla només va rebre el vot favorable del regidor no adscrit Luis Serrano. ERC i VSF van votar en contra i la resta es van abstenir.

Aprovades les bases pel concurs internacional per urbanitzar l'espai que alliberi el soterrament

Un altre dels punts destacats del ple va ser la moció de la Ponència Unitària de Soterrament per donar conformitat a les bases del Concurs internacional de projectes per al nou espai de centralitat urbana a la ciutat arran del soterrament de les vies del tren. Les bases recullen requeriments que han sorgit del procés de participació dels últims mesos, i volen establir les condicions jurídiques i tècniques del concurs internacional d'idees. A partir dels projectes que sorgeixin, es farà una consulta ciutadana al novembre per triar el projecte definitiu. La moció es va aprovar per unanimitat.

L'alcalde, Jordi San José, va anunciar durant aquest moment del ple que Adif aprovaria imminentment la licitació de les obres del soterrament de les vies del tren. Aquest es tractaria del pas definitiu que permetrà que les obres puguin començar el desembre d'aquest any.

Mocions: suport al col·lectiu *trans i lluita contra la criminalització de joves que migren sols

Una altra de les mocions va ser la d'adhesió al Manifest de l'Associació Trans*Baixpower, en el dia de la visibilitat Trans*, diumenge passat. El text el van presentar Fina Campas i Rosa M. Maristany, representants de l'associaciació, que van exposar que "s'ha avançat en la situació actual de les persones trans*, però no tot el que seria desitjable. El text es va aprovar per unanimitat.

També va tirar endavant una moció per lluitar contra la criminalització dels joves migrats sols i dotar econòmicament l'estratègia catalana d'acollida i integració. Hi van votar a favor ICV-EUiA, PSC, ERC, Cs, PDeCAT, S. Gilaberte (VSF) i el regidor no adscrit Luis Serrano. J. Sospedra (VSF) es va abstenir i PP hi va votar en contra.

Més temes: Festes de Tardor, un carrer amb nom de dona i conveni amb Càritas

Altres qüestions destacades del ple de març van ser l'aprovació definitiva del Protocol de la Festa de Tardor, després de resoldre les al·legacions que s'hi havien presentat. Tots els grups hi van votar a favor, excepte Cs, que es va abstenir perquè la referència a Dia de la Hispanitat no està en castellà i s'havia demanat que es corregís.

També es va acordar assignar el nom d'Elisabeth Eidenbenz a l'espai públic situat entre els carrers Sant Antoni, J.M. de Sagarra i Armenteres. La decisió l'ha pres la comissió de nomenclàtor per feminitzar noms dels espais públics.

I un altre punt destacat, aprovat per unanimitat, va ser el conveni amb Càritas Diocesana de Sant Feliu, mitjançant el qual el Banc d'aliments incorporarà el producte fresc i d'higiene personal. El conveni estableix una targeta que es lliurarà a les famílies usuàries del Banc d'aliments amb menors al seu càrrec. D'aquesta forma podran adquirir aquests productes en l'establiment comercial amb el què Càritas té conveni. La regidora de Serveis Socials, Mireia Aldana, va informar que 460 famílies del municipi es beneficiaran d'aquesta proposta.

Aquest va ser el penúltim ple ordinari d'aquest mandat. El 25 d'abril serà l'última sessió, corresponent al mes d'abril. Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat