Jaume Manyoses: “Tots som Sant Feliu és un projecte que vol assemblar-se a La Crida”

La candidatura hereva del PDeCAT es presentarà sota la plataforma Tots som Sant Feliu amb l'objectiu de ser "una candidatura municipalista i transversal del sobiranisme"

Més d'un centenar de persones van omplir divendres l'Aula de Cultura de l'Ateneu en el primer acte públic de Tots som Sant Feliu, la candidatura encapçalada per Jaume Manyoses de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Es tractava d'una conferència titulada "Estimar Sant Feliu", on Manyoses va presentar la seva vessant més personal, recordant la seva infantesa i joventut a la ciutat, el seu pas per l'Ajuntament com a regidor i la seva visió per al Sant Feliu del present i del futur, a més d'explicar els propòsits del projecte Tots som Sant Feliu.

Jaume Manyoses va ser escollit al juliol com a cap de llista del PDeCAT, en un procés de primàries que es va disputar amb Manel Carrion. En l'acte de divendres Manyoses va explicar que "en aquell moment ja vaig dir que no només volia tirar endavant una candidatura només del PDeCAT sinó una candidatura unitària i independentista que posés com a centre Sant Feliu i la seva gent". En aquest sentit, va afirmar que "entenia que havia d'actuar amb generositat i potser no seria jo el candidat". La proposta la van traslladar a ERC, que "després de les converses amb Esquerra ens va quedar clar que la seva prioritat no era bastir una candidatura unitària de sobiranisme" i a partir d'aquí Manyoses va mirar de "bastir aquest camí però sense ERC". Mantenint, això sí, la porta oberta a Esquerra, tal com va deixar clar divendres, en què va insistir en allargar la mà de nou a ERC: "aprofito aquest acte per refermar aquest oferiment".

"És una candidatura que intenta assemblar-se a la Crida i que uneix persones que venen d'entorns diferents"

Tots som Sant Feliu, segons Manyoses era "inicialment el lema de la candidatura, perquè tirar endavant la transformació de la ciutat no depèn d'una persona, sinó que ens ha d'implicar a tots". I a partir d'aquí, aquest nom s'ha acabat convertint en el nom de la candidatura per a les municipals vinculada a la marca nacional de Junts per Catalunya. "És una candidatura que intenta assemblar-se a la Crida, és a dir, que uneix persones que venen d'entorns diferents, ja sigui ERC, CUP, Partit Demòcrata, gent que abans havia estat d'ICV o PSC i també persones vinculades a entitats i que mai havien estat en política".

En els últims temps, el PDeCAT, hereu de l'antiga Convergència, ha anat evolucionant en diferents marques, com Junts per Catalunya o la Crida Nacional per la República. A l'acte de divendres, en què en cap moment es va fer referència directa a l'independentisme sinó al concepte de "república", Manyoses va subratllar que la proposta vol ser "una candidatura transversal del sobiranisme, municipalista, que posi com a centre Sant Feliu i la seva gent sense renunciar a l'horitzó de la república catalana". La conferència de divendres no era la presentació oficial de la candidatura, però el cap de llista va anomenar algunes de les persones que formen part del projecte, com Oriol Piqueras, Laia Tudela, Concepció Ferrer, Ritxi Puerto, M. Teresa Esplugues, Marta Carbonell, Joan Onieva o l'actual portaveu del PDeCAT a Sant Feliu Rosa M. Martí.

Jaume Manyoses va presentar la seva visió de Sant Feliu com "una ciutat amable amb la seva gent, preocupada per l'atenció i els problemes quotidians de les persones, com les famílies que no arriben a final de mes, joves que no troben feina, les voreres amb mal estat, la qualitat de l'educació o la seguretat ciutadana, entre d'altres aspectes. Va defensar la necessitat de "preparar-nos pel Sant Feliu dels propers vint anys i que la ciutat esdevingui un punt d'atracció de llocs de treball, tecnologia i progrés social". A més, va proposar recuperar la figura de l'oficina de barri. També va fer referència al soterrament i als reptes de "relligar la ciutat, el desplegament del TramBaix i repensar la mobilitat dels vianants".

De les anècdotes personals al referent de les plataformes ciutadanes de Barberà del Vallès i Torrelles de Llobregat

En la conferència de divendres, Jaume Manyoses també va voler presentar la seva cara més personal, recordant anècdotes de la seva infantesa i joventut vinculats amb Sant Feliu. "Vaig néixer a Sant Feliu pocs mesos després de la mort del dictador i els meus pares sempre diuen que aquells dies tot estava ple de senyeres". Així és com va començar la xerrada, on va reivindicar els valors com "l'esforç" i el descobriment de l'Esplai Sant Llorenç, on va aprendre "a estimar la natura, conèixer el país i treballar en equip". A més, va explicar també que en l'època d'universitat va començar a militar a la JNC, i després a CDC i va recordar el seu pas per l'Ajuntament com a regidor de cultura, joventut, política lingüística i noves tecnologies. A més, va esmentar l'actualment regidora del PDeCAT Rosa M. Martí, com "un gran referent".

Manyoses és actualment el president del PDECat a Sant Feliu i va ser regidor del 2003 al 2015. Actualment treballa a l'AMB i és en aquest entorn on ha connectat amb "plataformes ciutadanes que posen com a centre de la seva prioritat el municipi, com Torrelles o Barberà del Vallès". De fet, l'alcaldessa d'aquest últim municipi, de la Plataforma Ciutadana per Barberà va ser a l'acte i va definir la seva proposta com "un partit on hi ha gent de dretes, esquerres i centre que som capaços d'aparcar les ideologies i mirar pel nostre municipi amb consens".

Per Jaume Manyoses, aquests exemples són referents per "apostar pel municipalisme i fer un Sant Feliu millor sense perdre de vista l'horitzó nacional". D'aquí neix Tots som Sant Feliu, que divendres va començar a donar-se a conèixer públicament.

Comentaris

MONOTEMA
No entenc que perquè els partits indepes us passeu el dia parlant de "pais", "república", etc. quan del que haurieu de parlar és d'escombraries, seguretat ciutadana, mobilitat, etc.

Una mica cansadet amb que els partits MUNICIPALS parlin de política nacional més que del poble.

ERC, per exemple, tot i que dóna la matraca diariament amb el procés, sí que fa propostes municipals i parla sobre Sant Feliu més sovint. No sé, feu-vos-ho mirar Manyoses...
En resposta a MONOTEMA
Claudi Xifer Sant Feliu
4.

Es va parlar d'aquests temes. Per què dius que és del que s'hauria de parlar, si també es va parlar d'això? Hi eres?

  • 11
  • 6
Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
3.
Bon dia.

Sabem quina és la opinió del Sr. Manyoses respecte a aquestes declaracions del 2017 de la Sra. Martí i Jodar?

"
"Quines coses que no us agradaven d'ICV ara sí que es fan?
Temes d'estructura interna de l'Ajuntament. Hi ha moltíssimes coses en l'organització que no ens agraden: la manera com s'organitzen internament els departaments, qui es posa al capdavant, de quina manera es tria el personal... Nosaltres vam aturar algunes coses però ara estan fent el que volen. És una manera d'actuar d'ICV, que molta gent en diu clientelisme, que no ens ha agradat mai.

I des de l'oposició no ho podeu fiscalitzar?
Són temes que se solen resoldre amb un concurs públic que algú ha guanyat. El problema és que les bases són poc objectives o que el criteri d'avaluació d'una entrevista és subjectiu, i davant d'això poc hi pots fer.

Això ha passat en aquests dos anys?
Sí. Però no ho podem denunciar perquè està fet de manera veladament correcta. I no només ha passat en aquesta legislatura, també ens van 'colar' algun gol quan governàvem junts.

I no ho podíeu haver evitat?
Estant a govern, ho denuncies internament, perquè no cal que sigui una informació que traspassi a la resta del poble. Però no te'n surts perquè hi ha un concurs fet, amb tres fases d'examen. Una és més objectiva i les altres dues no ho són tant. Fent una entrevista algú pot aconseguir els punts desitjats. És un criteri subjectiu, però davant d'això no pots dir-hi gran cosa. És a dir que no es busca el millor sinó qui més t'interessa. I si són càrrecs de confiança no passa res, però de vegades ha passat en punts estratègics de l'estructura"
"

Donat que la pròpia Sra. Martí i Jodar no ha donat cap resposta, i sense perdre de vista la gravetat de les seves afirmacions, no considera el Sr. Manyoses que exigir responsabilitats i explicacions formals és un acte de valentia?

Salutacions cordials,
Dani
  • 17
  • 7
MONOTEMA
No entenc que perquè els partits indepes us passeu el dia parlant de "pais", "república", etc. quan del que haurieu de parlar és d'escombraries, seguretat ciutadana, mobilitat, etc.

Una mica cansadet amb que els partits MUNICIPALS parlin de política nacional més que del poble.

ERC, per exemple, tot i que dóna la matraca diariament amb el procés, sí que fa propostes municipals i parla sobre Sant Feliu més sovint. No sé, feu-vos-ho mirar Manyoses...
En resposta a MONOTEMA
Santfeliuenc Stfeliu
2.

En aquesta conferència van explicar entre d’altres les propostes per Sant Feliu, per l’ara “microcirurgies” parlant de propostes pels barris, seguretat, habitatge, educació... i a mig plaç dels projectes de ciutat per posar Sant Feliu al centre de tot i on ha d’està situat.

  • 9
  • 12
MONOTEMA Sanfe
1.

No entenc que perquè els partits indepes us passeu el dia parlant de "pais", "república", etc. quan del que haurieu de parlar és d'escombraries, seguretat ciutadana, mobilitat, etc.

Una mica cansadet amb que els partits MUNICIPALS parlin de política nacional més que del poble.

ERC, per exemple, tot i que dóna la matraca diariament amb el procés, sí que fa propostes municipals i parla sobre Sant Feliu més sovint. No sé, feu-vos-ho mirar Manyoses...

  • 18
  • 15

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat