Doble proposta de cinefòrums a CineBaix: dels westerns a Esplugues a la censura després del franquisme

Divendres es projectarà "Goodbye Ringo" i diumenge "Tijera contra papel. Historia de la nueva censura". A les dues sessions hi participaran els directors dels documentals

Després de La Mostra de CineBaix, aquest cap de setmana el cinema de Sant Feliu torna a apostar pels cinefòrums amb dues propostes de documentals ben diferents. Divendres es recordarà l'època en què a Esplugues s'hi rodaven pel·lícules de l'oest i diumenge es debatrà sobre la censura a l'Estat espanyol.

La primera proposta arriba divendres a les 19.30h amb "Goodbye Ringo", la història oblidada dels 'spaghetti western' a Esplugas City. El documental recupera l'època d'esplendor en què els estudis Balcázar van rodar desenes de pel·lícules de l'Oest. Després es farà un cinefòrum amb el director Pere Marzo.

I diumenge es podrà veure a les 19h "Tijera contra papel. Historia de la nueva censura", de Gerard Escuer. El documental aprofundeix en els orígens de les eines de censura que ha emprat l'Estat espanyol des de les acaballes de la dictadura franquista i en la seva evolució fins a l'actualitat. Una proposta que arriba en un context en d'amenaça de presó i de fortes sancions pesa ara mateix sobre 14 artistes per lletres de cançons o per opinions expressades en públic. Al cinefòrum hi participarà el director, Elgio (La Insurgencia) i Verónica Landa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat