La Mostra de CineBaix creix en públic i consolida el format

Prop de 900 espectadors es van apropar a CineBaix a la Mostra de Cinema Llatinoamericà. Les tres sessions amb cinefòrums van comptar amb alta participació

NOTA: Article cedit per La Mostra de CineBaix

La Mostra de CineBaix continua creixent. La tercera cita del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat va posar punt i final l’1 d’abril a cinc dies intensos de cinema llatinoamericà i debats sobre qüestions d’actualitat vinculades amb països com Brasil, Veneçuela i Cuba. La Mostra de Cinema Llatinoamericà va oferir l’últim cap de setmana de març un tast dels millors títols llatinoamericans de la temporada amb una mirada a les problemàtiques i conflictes del continent. I el públic continua responent: dels 475 de l'any anterior, la mostra de 2019 ha reunit a 862 espectadors i espectadores, incloent-hi les sessions escolars que es van realitzar dijous 28 de març al matí.

Per tant, l'increment d'espectadors per sessió ha estat de 33,9 a 57,5 de mitjana, un augment notable que s'uneix a una altra dada molt positiva: l'increment del percentatge d'espectadors que no són socis de CineBaix, que passa d'un 36,3% a un 41,7%. Aquestes són les dades recollides en un total de 13 sessions pel públic i 2 sessions escolars, a més d'una presentació prèvia de la programació al Baix Llobregat, que va tenir lloc a Martorell, en col·laboració amb Cinema del Diable. Precisament, s'observa una assistència més significativa de públic nou, ja sigui de dins o fora de la comarca, que s'apropen al cinema santfeliuenc per gaudir de la programació i les activitats del cap de setmana.

El públic creix alhora que es consolida el format distribuït en quatre moments de l'any: programacions de pel·lícules asiàtiques (al gener), africanes (al maig) i de la Mediterrània (al novembre), on en totes tenen un pes destacat les xerrades, cinefòrums i presentacions del llibres. De fet, les sessions que han inclòs debat en aquesta última Mostra han tingut bona resposta de públic, superant totes la seixantena d'espectadors i amb una participació activa als debats amb el periodista Germán Aranda, l’economista Carles Badenes i Tirso W. Sáez, que va ser ministre del Che Guevara i que va presentar a CineBaix el seu llibre El Che, ministre.

El Premi del Públic ha estat per a la pel·lícula La noche de 12 años, d'Àlvaro Brechner. Junt amb aquesta pel·lícula sobre la figura de Pepe Mujica i els Tupamaros d'Uruguai. A més, en aquesta programació s'ha aconseguit arribat a una paritat entre els directors i directores, que mostren uns primers símptomes de canvi a la masculinitzada indústria del cinema.

La propera cita de La Mostra de CineBaix serà la Mostra de Cinema Africà, que tindrà lloc del 30 de maig al 3 de juny.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat