“Les dones estem fartes de tenir por de tornar soles a casa”

L’agrupació local del PSC de Sant Feliu ha organitzat aquesta setmana un acte feminista amb la número 9 del partit al Congrés dels Diputats

La secció local del PSC va organitzar un acte feminista dilluns amb la intervenció de tres dones destacades del partit; Mònica Lafuente, de l’executiva nacional del PSC, Sònia Guerra, número 9 a la llista al Congrés dels Diputats per Barcelona, i Lourdes Borrell, candidata a l’alcaldia de Sant Feliu.

Després de la presentació de les ponents, feta per Teresa Calzada, va començar parlant Mònica Lafuente. La membre de l’executiva socialista va posar sobre la taula dades com que la violència de gènere és la segona causa de mort no natural després dels accidents de trànsit i que per combatre això cal fer-ho des de l’educació, la cultura, la justícia i, sobretot, actuar com a feministes quan, per exemple, s’explica un acudit masclista o es veu una situació sexista a la feina. Va posar de relleu que el feminisme és cercar la igualtat entre homes i dones i és, en definitiva, fer efectiu l’article 14 de la Constitució espanyola, que parla de la igualtat de tots els espanyols davant la llei.

Lafuente fa deixar pas a Sònia Guerra, candidata al Congrés, que va expressar el seu acord amb el què havia dit Lafuente just bans i va remarcar que els últims 8 de març han marcat un abans i un després, primer amb el del 2018 marcat per la sentència de la Manada i després amb el d’enguany, que ha demostrat que el feminisme no és quelcom puntual. La companya de Batet a la llista al Congrés per Barcelona va posar de relleu que “les dones estem fartes de tenir por de tornar soles a casa, estem fartes de tenir por per tornar a casa perquè el company és violent, estem fartes d’anar a la feina i ser agredides, estem fartes de la bretxa salarial i de pensions” I va afegir que “només demanem poder viure una vida lliure”.

Finalment, va parlar l’actual regidora i candidata a alcaldessa de la ciutat pel PSC Lourdes Borrell, que va posar sobre de la taula propostes de cara al proper mandat en l’àmbit de la igualtat, com el tercer pla d’igualtat de l’ajuntament o la constitució del consell d’igualtat, que inclogui tant les dones com col·lectius LGB i trans.

L’acte va finalitzar amb l’actuació musical del grup “Tocando el alma”.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat