10 maneres de celebrar la Diada de Sant Jordi a Sant Feliu

Fem un repàs a les diferents propostes que es faran avui a la Plaça de la Vila, on durant tot el dia hi haurà parades de roses i llibres

1. Una placa commemorativa a la casa de Joana Raspall

La poeta i escriptora santfeliuenca Joana Raspall serà una de les homenatjades del dia. A les 12h es farà col·locarà una placa commemorativa a la casa on va viure, ubicada al passeig Nadal. Un reconeixement a una de les santfeliuenques il·lustres, que va morir fa cinc anys als 100 anys d'edat.

2. Presentació del llibre "Sant Feliu, segle XX"

A les 18:30 h al saló de sessions de l'Ajuntament, es presentarà el llibre Sant Feliu, segle XXque fa un recorregut per la història de Sant Feliu de Llobregat durant el segle XX en un format divulgatiu, elaborat per l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. La publicació s'adreça a l'alumnat dels últims cursos d'ESO i de batxillerat, i en general al conjunt de la ciutadania que es vulgui apropar a l'evolució històrica recent de la ciutat. Una proposta per establir lligams entre la història de la ciutat i les històries personals i familiars dels joves, i entre l'esdevenir d'aquesta comunitat i l'evolució del món. 

3. La cantata "Bon dia, Joana" en format llibre

D'altra banda, podeu trobar la cantata de Joana Raspall "Bon dia, Joana", editada per La Mordida Literaria i amb un petit conte del músic santfeliuenc Joan Dausà que fa de fil conductor dels poemes de Joana Raspall, amb música és de Joan Josep Blay i il·lustracions d’Ana Yael. A partir de les 17.30h seran a la Plaça de la Vila per signar-lo.

4. Arriba el Conte del Bicorn!

Per als més petits, cita obligada a les 18h, amb la presentació del Conte de Bicorn, a càrrec dels Diables Rojos a la plaça de la Vila. Una proposta més per a la col·lecció de contes de l'imaginari del bestiari de Sant Feliu.

5. Una novetat editorial santfeliuenca i molt roquera

L’associació local J&J Produccions (Kultura a cops de rock) porta ja un temps dedicada a defensar el rock com a un element cultural central de tota una generació. Una de les propostes d'aquesta aventura va ser un espectacle poètic musical a la Trash Poetry centrat en la figura d’Ian Curtis (veu i líder dels inoblidables Joy Division) que portava per nom Ian Curtis. Camina en silenci. Ara, aquell projecte es presenta en format “fanzine-llibre” publicat per Ediciones La Mordida. Un treball delicat i pioner que obre la via de les publicacions vinculades amb el rock d’aquesta nova editorial. El trobareu avui a l'estand de la llibreria Barra / Llibre a la Plaça de la Vila.

6. Llibres d'escriptors i escriptores de Sant Feliu

Avui pot ser un bon dia per descobrir autors i autores de Sant Feliu, que signaran llibres en una carpa davant de l'Ajuntament, on podeu descobrir els llibres que han tret aquest any:

- Pau i Xantal López: tot el dia
- Anna Godoy i Tona Casas: de 10 a 13 h
- Andrés Linares: a partir de les 15 h
- Montse Armero: a partir de les 17 h
- Josep Capcir: de 17 a 20 h
- M. Luz Retuerta, Esther Hachuel i Josep Padró: a partir de les 19 h

7. Anunci del cartell de les Festes de Primavera

Com cada any, en l'acte institucional de la Diada de Sant Jordi, a les 18.30h a la sala de plens, es presentarà el cartell de les Festes de Primavera 2019 i el regal institucional, que enguany ha dissenyat l'artista santfeliuenca Marta Juvanteny. 

8. Música i tallers literaris al Casal de la Gent Gran

A partir de les 17h el Casal de la Gent Gran s'omplirà de música i literatura. Hi actuaran la Coral Roses i el Quartet Harmònic. A més, també es faran tallers de tertúlies literàries per animar una Diada especial com la de Sant Jordi.

9. Concurs de microrelats a Twitter

Un any més, emmarcat en la Setmana de la Llengua, s'ha organitzat el concurs de microrelats en català a través de Twitter. S'hi pot participar fins al 30 d'abril piulant històries de fins a140 caràcters de temàtica lliure, mencionant el compte @concurs_sj_sf. Els 5 millors relats obtindran premis culturals.

10. Llibres, roses i sardanes a la Plaça de la Vila

L'activitat per excel·lència el dia de Sant Jordi és disfrutar de les roses i els llibres. Durant tot el dia, de 10h a 21h la Plaça de la Vila s'omplirà de parades de llibres i de roses. A més, a les 18.30h l'esbart de l'ACF farà el ball de l'homenatge, a les 19h hi haurà ballada de sardanes i la Diada es tancarà a les 21h amb el repic de campanes. Si voleu conèixer les recomanacions literàries de l'equip de Fetasantfeliu, les trobareu aquí!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat