Comença el compte enrere per a les eleccions municipals

Ja s'han publicat al BOP les llistes per al 26 de maig i es presentaran nou candidatures: Sant Feliu En Comú Podem, PSC, ERC, Cs, Tots som Sant Feliu, VSF, PP, Fem Poble i VOX. Fetasantfeliu estrenarà dilluns el blog especial eleccions municipals

Nou candidatures es presentaran a Sant Feliu a les eleccions municipals del 26 de maig. Aquest dimecres el BOP ha publicat les candidatures de manera provisional, demà 26 d'abril es poden comunicar irregularitats i les candidatures es publicaran de manera definitiva dimarts que ve, 30 d'abril. A més de les vuit candidatures que ja s'havien anunciat públicament, Sant Feliu En Comú Podem, PSC, ERC, Cs, Tots som Sant Feliu, VSF, PP, Fem Poble, també es presenta a la capital del Baix Llobregat el partit d'ultradreta VOX.

Amb la publicació al BOP també es coneixen els 21 membres que integren cadascuna de les candidatures. Per tant, ja són públics també els noms que formen part de Tots som Sant Feliu, encapçalada per Jaume Manyoses; Veïns per Sant Feliu, amb Juan Antonio Vázquez al capdavant; i Fem Poble, amb Luis Serrano de cap de llista. En aquests tres casos, s'havien fet actes i anunciat alguns dels noms de les llistes, però no havien donat a conèixer encara públicament totes les persones que constitueixen les candidatures. Sí que ho havien fet en les últimes setmanes PSC, ERC, Sant Feliu En Comú Podem, Ciutadans i PP.

Podeu consultar les candidatures completes a l'arxiu adjunt. A continuació repassem els primers noms de les nou candidatures que es presentaran el 26 de maig a Sant Feliu.

Sant Feliu En Comú Podem

Sant Feliu En Comú Podem va presentar a finals de març una llista cremallera amb 11 dones i 10 homes encapçalada per Lídia Muñoz amb qui ha estat el nucli d'ICV-EUiA en els últims anys en les primeres posicions. La coalició dels 'comuns' aposta per l'herència d'Iniciativa i, entre els cinc primers noms, repeteixen quatre dels qui ara són a l'Ajuntament: Manel Martínez (2), Manuel Leiva, d'EUiA, de 4 i Mireia Aldana, de 5. La cara nova del capdamunt de la llista és Loren Rider, de Podem, que anirà de número 3. Tanca la candidatura l'alcalde, Jordi San José, que ja va anunciar a principis del mandat que no es tornaria a presentar. La presentació de la candidatura la faran el 4 de maig.

PSC

El PSC va ser el primer partit a donar a conèixer la candidatura per a les eleccions municipals, a mitjans de març. Es tracta d'una llista continuïsta amb tres dels actuals regidors en les primeres quatre posicions. Una candidatura encapçalada per Lourdes Borrell, que compta també amb Javier Molina, actual portaveu del partit i regidor de participació ciutadana, de número 2, i Margarita Llongueras, regidora de comerç, de número 4. A més dels tres actuals regidors, els primers noms de la llista compten amb Iván Martín, número 3, i Laura Bonilla, número 5, que representen la renovació del partit i l'aposta per persones més joves. La presentació de la candidatura es farà el 8 de maig.

ERC

ERC va presentar fa un mes una llista cremallera per a les eleccions municipals del 26 de maig amb Oriol Bossa i Bernat Dausà entre les primeres posicions, i renovant lideratges femenins, amb la incorporació de Mercè Ariza i Flavia Reina de número 2 i 4 respectivament. Així, Bossa i Dausà, actualment regidors, repetiran a la candidatura de número 1 i 3 respectivament. El segon nom de la llista és una novetat: Mercè Ariza, que s'incorpora a Esquerra com a independent, igual que la número 4, Flavia Reina, també independent. El cinquè de la llista és Aitor Rivera, que és el cap de llista del jovent republicà. La llista inclou 11 homes i 10 dones. La presentació de la candidatura la van fer en un acte el 4 d'abril.

Ciutadans

Ciutadans va presentar a principis d'abril una llista continuïsta, marcada pel retorn de Xavier Alegre i Elisabeth Valencia. Tots dos tornaran a ser número 1 i 2 de la candidatura, com ja ho van fer a les eleccions del 2015, en què el partit taronja va aconseguir dos regidors a l'Ajuntament de Sant Feliu. Tot i això, tant l'un com l'altra van deixar l'acta de regidors en menys d'un any i mig de mandat. Els actuals regidors de Ciutadans, Raul Alba i M. Carmen Bravo, aniran de número 3 i 4 respectivament. La número 5 és Pilar Ibánez, ja present a la llista del 2015, en una candidatura amb 11 dones i 10 homes. La presentació de la candidatura la faran el 3 de maig.

Tots Som Sant Feliu

La candidatura hereva del PDeCAT s'ha registrat finalment amb el nom compost Tots som Sant Feliu-Junts per Catalunya. Jaume Manyoses encapçala la llista que, segons va explicar en un acte públic a finals de març, "és un projecte que vol assemblar-se a La Crida". La llista està formada per onze dones i deu homes i pràcticament tots són independents. De fet, els únics que no, són el mateix Manyoses i l'actual regidora i portaveu del PDeCAT a Sant Feliu Rosa M. Martí, que tanca la candidatura. Completen els primers cinc noms Núria Carrera, Ricard Sadurní, Montserrat Pla i Oriol Piqueras. La presentació de la candidatura la faran el 3 de maig.

Veïns per Sant Feliu

Veïns per Sant Feliu va ser una de les candidatures amb més pressa per fer la presentació del candidat, Juan Antonio Vázquez, que va ser alcalde pel PSC durant set anys. Va ser en un acte a l'octubre, però fins que no s'ha fet pública al BOP no havia donat a conèixer l'equip que completarà la candidatura de l'agrupació d'electors. La número 2 de la llista és Immaculada Pericas, directora de la Fundació Xamfrà Sant Miquel. Silvestre Gilaberte, cap de llista fa quatre anys i actualment regidor, passa a ser número 3. Qui va ser regidor socialista Joan Grisó és el número 4 i Manuela Mancera és la número 5. La llista està formada per 11 homes i 10 dones i la tanca simbòlicament Consuelo Martínez, que va ser la número 2 el 2015. La presentació de la candidatura la faran el 3 de maig.

PP

El PP va fer pública la llista la setmana passada. Una candidatura marcada pels noms coneguts del partit en les primeres posicions. Elisabet Ortega, actualment única regidora dels populars i presidenta del PP a Sant Feliu, torna a encapçalar la candidatura. Regidora del PP des del 2011, és el segon cop que es presenta com a cap de llista. Els números 2 i 3 no són cap novetat: Raquel Caballero, secretària general del partit a Sant Feliu, i Dani Castillero, representant de Nuevas Generaciones. Tots dos ja anaven de número 3 i 4 respectivament ara fa quatre anys. El número 5 és Enrique López, en una llista electoral, on hi ha 11 dones i 10 homes.

Fem Poble

El nou partit Fem Poble, liderat per Luis Serrano, actualment regidor no adscrit i que es presenta per segon cop a les eleccions municipals de Sant Feliu. Fa quatre anys ho va fer amb Junts per Sant Feliu, una candidatura formada, aleshores, per Equo, Pirates i independents, que més tard li retirarien el suport. La nova proposta política es va presentar fa un mes en un acte festiu, on van donar a conèixer alguns dels noms de la llista però no tots ni tampoc l'ordre. Ara hem sabut que el número 2 serà Abraham Barbosa, que l'any passat va ser el portaveu de l'Asociación Amigos de la Huerta arran del conflicte amb els horts del Parc Agrari. Carmen Leiva, Francisco Jose Duran i Maria Eugenia Catala van de 3, 4 i 5 respectivament.

VOX

La novetat en aquestes eleccions municipals és que es presentarà per primer cop el partit d'ultradreta VOX. La capital del Baix Llobregat és un dels nou municipis de la comarca on VOX ha presentat llista per al 26 de maig. En el cas de Sant Feliu, el partit té un vincle directe amb el també partit d'ultradreta Plataforma per Catalunya (PxC). El desembre passat PxC va anunciar que es presentaria a les eleccions municipals de Sant Feliu amb Jordi Rangel de candidat. Però al febrer PxC es va dissoldre a nivell nacional i ara el mateix Rangel és qui encapçala la llista de VOX a Sant Feliu. El número 2 és Daniel Gutiérrez, la número 3, Nuria Hernando, la número 4, Maite Pilar i José M. Hernando va de número 5. La llista compta amb 13 homes i 8 dones.

Blog especial elecions de Fetasantfeliu

Per fer una cobertura i seguiment especial de les eleccions municipals, a partir de la setmana que ve Fetasantfeliu estrenarà un blog especial eleccions municipals. Allà hi podreu trobar tota la informació sobre les candidatures completes, els programes electorals a mesura que es facin públics, així com articles relacionats amb les municipals i mapes i dades amb històric d'eleccions anteriors, entre d'altres qüestions d'interès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat