ERC defensa les eleccions del 28A com una "primera volta" de les municipals

La secció local d'Esquerra va organitzar ahir un acte a la sala dels Àustries amb el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, el cap de llista i la número 2 d'ERC a Sant Feliu, Oriol Bossa i Mercè Ariza i Alfons Bech, número 15 a les generals

Una cinquantena de persones van omplir ahir dimecres la sala dels Àustries del Palau Falguera en un acte d'ERC en què es va parlar tant d'eleccions generals com de municipals. Hi van participar el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, Alfons Bech, membre de Sobiranistes i número 15 per Barcelona a les eleccions generals, així com les dues persones que encapçalen la llista d'Esquerra a Sant Feliu per a les properes municipals, Oriol Bossa i Mercè Ariza.

Tant Josep Bargalló com Oriol Bossa van defensar la idea que les eleccions generals d'aquest diumenge, 28 d'abril, poden ser una "primera volta" per a les municipals del 26 de maig. El conseller d'Ensenyament va afirmar que, per ERC, les eleccions generals han de servir per "impedir un govern de dretes" i "si no surt un govern de dretes, tenir certa influència", a més de "permetre guanyar les eleccions municipals". En aquesta línia, per Bossa, "si aconseguim treure un resultat bo diumenge, l'objectiu de guanyar a Sant Feliu estarà més a prop".

Josep Bargalló: "No volem governar, però sí tenir cert control, hem de negociar i debatre"

"Les eleccions de diumenge són molt importants perquè si no les guanyem ja no en podrem guanyar cap més". Així de contundent es mostrava ahir dimecres el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, que també va fer un símil amb els anys 30 recordant que "la victòria de les municipals és la que ens va dur a la República". Bargalló va recordar el missatge d'Oriol Junqueras, el candidat d'ERC a les eleccions generals, que des de la presó insisteix a l'equip d'Esquerra en "no patir ni plorar, sinó treballar i guanyar" perquè "és l'únic que podeu fer per nosaltres".

Per Bargalló, l'objectiu de les eleccions generals és "guanyar els republicans, els independentistes i les esquerres no sotmeses al règim del 78". També va parlar del paper d'Esquerra a Madrid, defensant que "hem d'aconseguir que no governi la dreta de Cs, PP i VOX, que la represessió que ara pateixen uns quants líders no s'hagi de patir més i millores de les condions laborals i socials". A més, també va apuntar que "si no hi ha govern de dretes, podrem tenir certa influència en el govern que quedi" perquè "no volem governar, però sí tenir cert control, hem de negociar i debatre". I finalment, també va remarcar que les eleccions d'aquest diumenge han de servir "per guanyar les munciipals".

El conseller es va referir de manera implícita a la idea d'eixamplar la base, recordant "el moment del 3 d'octubre, en què érem tots els de l'1 i més. Hem de tornar-hi, hem de ser més". En aquest sentit, es va referir a la participació a la candidatura a les generals de Sobiranistes, que ahir a la sala representava Alfons Bech, número 15 per Barcelona a les eleccions de diumenge.

Alfons Bech va definir Sobiranistes explicant que "no som independentistes, som autodeterministes. Però avui l'autodeterminació passa per una república catalana, hem de poder decidir". Bech va defenasar "la necessita d'obrir el debat entre empreses i entre gent treballadora sobre quin règim és el que pot beneficiar més la classe treballadora" i va lamentar que "aquest debat no s'ha obert, tot i que es va dir que s'obriria un procés constituent". El número 15 de Sobiranistes va insistir que "continuen havent-hi desnonaments i la pobresa creix, tot això no ha canviat, i una república catalana ha de permetre millorar la vida de la gent".

Oriol Bossa: "si diumenge aconseguim fer un resultat bo a Sant Feliu, serem més a prop de guanyar les municipals"

El cap de llista d'ERC a Sant Feliu, Oriol Bossa, va fer una crida a convèncer els indecisos que dubten entre votar ERC i En Comú Podem afirmant que "el vot útil és el d'ERC, que pot fer que diumenge no governi el 155" i va recordar que "el PSOE va aprovar-lo". A més, per Bossa, "guanyar les eleccions espanyoles seria mot important perquè voldria dir que estem en disposició de fer un magnífic resultat a les espanyoles a Sant Feliu". I va afirmar que "les espanyoles representen una primera volta de les eleccions municipals, perquè si aconseguim fer un resultat bo a Sant Feliu diuemenge, serem més a prop de guanyar el 26 de maig".

Bossa també va afegir que l'objectiu d'ERC és "guanyar per transformar Sant Feliu" i va apuntar que "amb el govern actual d'Iniciativa i socialistes hi ha coses que no s'estan fent bé, perquè es volen aprovar coses sense contingut al darrere".

La número 2 d'ERC, Mercè Ariza, va fer un discurs centrat sobretot en l'educació, que va defensar com a objectiu bàsic "per aconseguir una societat millor en una república catalana". Va defensar la importància de l'educació inclusiva, l'atenció a la diversitat, la innovació pedagògica i les intel·ligències múltiples, entre d'altres aspectes.

Ariza també va afirmar que "l'èxit de l'educació no només depèn de les institucions educatives i les administracions públiques sió també de les famílies i l'entorn". A més, en relació a la campanya electoral, va reivindicar "l'empatia i el diàleg" davant de "polítics que menteixen i transmeten odi a la ciutadania que no pensa com ells".

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

FOTOS: Marc Rius

Comentaris

Mercè mercedària... ;) Ca l'Hipòcrita
1.

I que n'opina la "orientadora" Mercè Ariza sobre l'escola concertada religiosa per la que treballa?

je. je. je...

  • 2
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat