10 coses que heu de saber sobre les eleccions del 28A a Sant Feliu

Horaris, col·legis on votar, resultats de les últimes eleccions generals i seguiment especial des de Fetasantfeliu

1. 33.672 persones poden votar 

A Sant Feliu 33.672 persones poden votar diumenge a les eleccions generals. El cens i el col·legi electoral es pot consultar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o bé per Internet. Els col·legis estaran oberts de 9 a 20h.

2. 20 col·legis electorals distribuïts per Sant Feliu

Hi ha 20 col·legis, que podeu consultar directament en aquest mapa al web de l'Ajuntament. En concret, són l'escola Tambor, l'escola Falguera, el Centre Polivalent Falguera, l'Escola Salvador Espriu, el Palau Falguera, el Centre Ocupacional Marquet Molins, la Sala Ibèria, l'escola Nadal, el Col·legi Verge de la Salut, l'Escola Gaudí, el CMFO Can Maginàs, el Centre Cívic Les Tovalloles, l'Aula Sant Feliu, la Torre Can Calders, la Biblioteca Montserrat Roig, el Servei per persones amb Discapacitat, l'institut Olorda, l'escola Pau Vila, l'escola Monmnay i el Centre Cívic Mas Lluí.

3. Desapareix el col·legi del Centre Cívic Roses

Amb motiu del tancament del Centre Cívic Roses, les persones que en anteriors eleccions votava en aquest equipament hauran de fer-ho a l'Institut Olorda.

4. 18 candidatures per votar

Sant Feliu pertany a la circumscripció de Barcelona, on es presenten 18 candidatures a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Sis d'aquests tenen representació actualment: PSC-PSOE, PP, Ciutadans, En Comú Podem, ERC, Junts per Catalunya. La resta són Front Republicà, PACMA, VOX, Escons en Blanc, Per un Món més just, Familia y Vida, Partit Comunista dels Treballadors, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Izquierda en Positivo, Convergents, Recortes Cero i Actúa.

5. Dues santfeliuenques a les llistes del Congrés i el Senat

La cap de llista del PP i regidora dels populars a l'Ajuntament de Sant Feliu, Elisabet Ortega, és la número 2 al Senat de les 3 persones que es presenten pel PP al Senat a la circumscripció de Barcelona. D'altra banda, Fina Campas, número 10 d'ERC a la candidatura per a les municipals a Sant Feliu, és la primera suplent a la llista d'Esquerra per Barcelona al Congrés.

6. Quins van ser els resultats de les últimes eleccions generals a Sant Feliu?

El juny del 2016 es van celebrar les les últimes eleccions generals, que arribaven mig any després de les del desembre del 2015, després que no s'hagués pogut formar govern. A Sant Feliu, els resultats del juny van ser força similars que els del 2015: En Comú Podem va guanyar amb un 28,7% dels vots, seguit del PSOE amb un 20,7%, Ciutadans amb un 13,8% i PP amb un 13,6%. ERC va obtenir un 12,3%, CDC un 7,9% i el PACMA un 2,1%.

7. Resultats per seccions censals de les eleccions del 2016

Podeu consultar els resultats partit a partit per seccions censals de les últimes eleccions generals en aquests mapes elaborats per Glòria Casanellas per al Fetasantfeliu.

8. La incòngita de la participació

Tradicionalment la participació a les eleccions generals és de les més elevades. El juny del 2016 hi va participar un 71,3% de la ciutadania, 6 punts més que als comicis de mig any enrere. Per districtes, la participació més alta va ser a Les Grases i la més baixa a Can Calders.

9. Seguiment especial durant tota la jornada des de Fetasantfeliu

Des de Fetasantfeliu farem un seguiment especial de la jornada electoral durant tot el dia: informant a través de la web i les xarxes socials, amb els avanços de participació al migdia i a la tarda. A partir de les 8 del vespre, amb el tancament dels col·legis i l'escrutini, informarem també dels resultats a Sant Feliu al web i a les xarxes socials.

10. Dilluns 29: estrena blog eleccions

L'endemà de les elccions, dilluns 29, estrenarem també el blog especial eleccions municipals, amb tota la informació relativa a les eleccions del 26 de maig, però on també podreu consultar articles, mapes i anàlisis sobre les eleccions generals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat