10 dades sobre els resultats de les eleccions generals a Sant Feliu per partits i per districtes

El PSC guanya a tots els districtes menys al Centre, on s'imposa ERC. Fem un repàs dels resultats de cada partit segons els districtes i la mesa on treuen millor resultat. A Les Grases és on hi ha més participació, i on menys a Can Calders

1. El PSC s'imposa a sis dels set districtes i és el segon partit més votat al centre

Les eleccions generals de diumenge passat han tingut un clar guanyador a Sant Feliu: el PSC, que va guanyar les eleccions amb un 28,7% de la participació, 8 punts més que a les últimes eleccions generals, el 2016. Els socialistes s'han imposat a pràcticament tots els districtes de la ciutat: destaca el contundent 38,3% de La Salut, el 35,7% de Can Calders i el 34% de Falguera. A Les Grases gairebé arriben al 30%, es queden a 3 dècimes i a Roses Castellbell i Mas Lluí aconsegueixen un 27,2% i un 24,4% respectivament. El del Centre és l'únic districte on no són primera força: els supera ERC amb un 26%. Els socialistes queden en segon lloc, a 4 punts d'Esquerra, amb un 21,95%. La mesa on treu millor resultat és en una de Les Tovalloles, al districte de Can Calders, amb un contundent 43,8%.

2. ERC guanya al Centre i és segona força a Roses Castellbell i a Mas Lluí

ERC ha estat el segon partit més votat a Sant Feliu en aquestes eleccions i ho ha fet amb un resultat històric d'un 19,2%, superant per 4 dècimes els 'comuns'. Esquerra va guanyar al districte del Centre, on va aconseguir un 26% dels vots. I és precisament en una mesa d'aquest districte, a la Sala Ibèria, on aconsegueixen el seu millor resultat: un 34%. D'altra banda, se situen com a segona força als districtes de Roses Castellbell i Mas Lluí, on respectivament han tret un 22% i un 23%. En canvi, a Les Grases i Falguera són el quart partit més votat, amb un 16% i un 13% respectivament. On pitjor els van les coses és als districtes de Can Calders, on treuen un 11,6% i a La Salut, amb un 8,9%. Tot i això, en aquests dos districtes també són quarta força i hi han tret més vots que el PP.

En Comú Podem: entre un 17 i un 23% a tots els districtes

Els 'comuns' han perdut gairebé 10 punts respecte a les últimes eleccions generals, del 2016, però han mantingut uns resultats amb força semblances a la majoria de districtes. En tots set, els resultats es mouen en una forquilla entre un 17% i un 23%, a Les Grases, on aconsegueixen el millor resultat. Tot i això, per meses, en la que obtenen més percentatge de vots és en una de l'escola Tambor, al districte de Mas Lluí, amb un 24,8%. Els 'comuns' són segona força més votada a Falguera, amb un 20,6%, a La Salut, amb un 29,4%, a Can Calders, amb un 19,96%, i a Les Grases. A Roses Castellbell, a Mas Lluí i al Centre queden en tercera posició, obtenint resultats al voltant del 17%. En concret, i respectivament, 17,7%, 17,2% i 17,9%.

Ciutadans aconsegueix el seu millor resultat a Les Grases

Ciutadans ha obtingut un resultat força semblant al de les últimes eleccions generals, creix mig punt percentual. En total, han obtingut un 14,4% del total i se situen com a quart partit més votat a Sant Feliu. Obtenen resultats entre el 10 i el 17% en els diferents districtes. On els va millor és a Les Grases, amb un 17,9%, i a La Salut, amb un 17,7%, i en tots dos són el tercer partit més votat. També queden com a tercera força a Falguera, amb un 16,2%, a Can Calders, amb un 15,4%. A Mas Lluí i Roses Castellbell són quarts, amb un 16% i un 13,7% respectivament. Al Centre és on els van pitjor les coses, però queden 9 dècimes per sobre del 10%, i són cinquena força. La mesa amb millor resultat és en una del Centre Collserola, al districte de Les Grases, on treuen un 19,4%.

JxCat, quarta força al Centre i resultats residuals a Les Grases, Falguera, Can Calders i La Salut

JxCAT ha obtingut en aquestes eleccions un 6,1%, un 1,8 punts menys que a les eleccions generals del 2016. Tot i això, escalen una posició i són el cinquè partit més votat a Sant Feliu, per davant del PP. Com és habitual, on treuen millor resultat és al Centre, amb un 11,4%, l'únic districte on són quarta força, per sobre de Ciutadans. És justament en una mesa de la Sala Ibèria on treuen el millor resultat, molt per sobre de la resta del municipis, un 18,5%. A Mas Lluí i a Roses Castellbell obtenen un 7,2% i un 6,8%. I en canvi, a la resta de districtes els resultats són residuals: hi treuen menys d'un 3%. A Les Grases, un 2,8%, Falguera, un 2,2%, a Can Calders un 1,9% i a La Salut, un 1,4%. En tots quatre districtes hi treu millor resultat PP i VOX que JxCAT.

El PP només aconsegueix més d'un 5% a Can Calders

El PP és qui més s'enfonsa en aquestes eleccions: cau 9 punts i aconsegueix un percentatge de vot del 4,9%. Només en un districte supera el 6%: a La Salut, on treuen un 6,4% dels vots. També és en una mesa d'aquest districte ubicada a Les Tovalloles on fan el millor resultat: un 8,48%. A Can Calders, treuen un 5,99% i a la resta de districtes el percentatge de vot està per sota del 5%. A Falguera, un 4,9%, a Mas Lluí un 4,6%, al Centre un 4% i a Les Grases un residual 2,7%. En aquest últim districte, fins i tot VOX queda 4 dècimes per sobre dels populars.

VOX supera el 5% a La Salut

El partit d'ultradreta VOX, ha aconseguit a Sant Feliu un 3,6% dels vots, en la primera vegada que es presentaven a les eleccions generals. On treuen millor resultat és als districtes de Can Calders, amb un 5,2%, a La Salut, amb un 4,3%, i a Falguera, amb un 4,1%. En canvi, a la resta queden per sota del 4%: a Mas Lluí obtenen un 3,9%, a Roses Castellbell un 3,1% i a Les Grases un 3%. On pitjor els va és al Centre, amb un 2,6% del total.

Resultats residuals de Front Republicà a tots els districtes

L'opció independentista Front Republicà va aconseguir 1,8% dels vots en el primer cop que es presentava a les eleccions generals. Obtenen més d'un 2% en dos districtes: al Centre amb un 2,8%, i a Mas Lluí amb un 2,2%. A Roses Castellbell es queden amb un 1,98%. A Les Grases treuen un 1,4% i a Can Calders un 1,2%. On pitjor resultat fan és a Falguera i a La Salut, amb menys de l'1%.

La participació més alta a Les Grases: 88,2%

De nou Les Grases, el districte número 6, el més petit de la ciutat, torna a ser el que aconsegueix més participació: aquest cop amb un 88,2%, 6 punts més que a les eleccions generals del 2016. També la mesa amb participació més alta se situa en aquest barri: és una mesa del Centre Collserola, on van anar a votar un 90% de les persones que ho podien fer.

La participació més baixa a Can Calders, amb un 76,10%

Creix 5 punts comparat amb el 2016, però és el districte on se sol registrar un índex de participació més baixa. En aquestes eleccions, però, ha superat el 70% i en concret hi ha votat un 76,1%. La mesa amb la participació més baixa, però, se situa al districte de La Salut: una mesa del Centre Cívic Les Tovalloles on van anar a votar un 71% de les persones que ho podien fer.

Podeu consultar més detalls navegant per aquest mapa interactiu elaborat per Fetasantfeliu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat